ΣΚΩΤΙΑ

Ο Μακλίς νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Σκωτίας

Ο Μακλίς νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Σκωτίας

Ο Άλεξ Μακλίς ανέλαβε ξανά την εθνική Σκωτίας μέχρι το 2020, έντεκα χρόνια μετά από την πρώτη θητεία του στον πάγκο της.

Ο Άλεξ Μακλίς επιστρέφει στον πάγκο της εθνικής Σκωτίας, με στόχο να βοηθήσει στην ανασύνταξη της ομάδας, η οποία δεν προχώρησε στα playoffs του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 και για ακόμα μία φορά μένει εκτός μιας μεγάλης διοργάνωσης.

Ο πρώην προπονητής της Ρέιντζερς αναλαμβάνει σε μία ταραγμένη περίοδο, που βρίσκει την ομοσπονδία δίχως πρόεδρο και δίχως χορηγία για την επόμενη μέρα.

Ο 59χρονος ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός της πατρίδας του και το 2007, όταν σε δέκα αγώνες σημείωσε επτά νίκες, αλλά δεν κατάφερε να την οδηγήσει στην τελική φάση του Euro 2008.

Ο Μακλίς φέρεται να τα είχε βρει σε όλα για να επιστρέψει στους "Διαμαρτυρόμενους", με συμβόλαιο μέχρι το 2020, ωστόσο η πρόταση της ομοσπονδίας αποδείχθηκε πιο ελκυστική για τον ίδιο, ο οποίος είχε μείνει μακριά από τους πάγκους από το 2016 και τη θητεία του στη Ζάμαλεκ.

"Είναι τεράστια τιμή να αποτελώ ομοσπονδιακό τεχνικό της Σκοτίας. Είμαι πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να καθοδηγήσω τη χώρα μου ήδη και πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι στη θέση για δεύτερη φορά. Υπάρχουν πολλά θετικά στο σκοτσέζικο ποδόσφαιρο, με τους παίκτες που αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο και πολλά υποσχόμενα ταλέντα που ξεπετάγονται", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο πρώτος αγώνας του στον πάγκο θα είναι στις 23 Μαρτίου στο "Χάμπντεν Παρκ" με αντίπαλο την Κόστα Ρίκα σε φιλικό παιχνίδι, για να ακολουθήσει νέο φιλικό με την Ουγγαρία τέσσερις ημέρες μετά.

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ