ΣΚΩΤΙΑ

Με "βραχιολάκι" στο πόδι αγωνίζεται ο ΜακΓκόουαν!

Celtic's Paul McGowan reacts after scoring a goal during their Europa League Group C soccer match against Rapid Vienna, in Vienna, Austria, Thursday, Dec. 17, 2009. (AP Photo/Hans Punz)
Celtic's Paul McGowan reacts after scoring a goal during their Europa League Group C soccer match against Rapid Vienna, in Vienna, Austria, Thursday, Dec. 17, 2009. (AP Photo/Hans Punz) AP PHOTO/HANS PUNZ

Ο Πολ ΜακΓκόουαν, παίκτης της Dundee, αγωνίζεται φορώντας ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" στο πόδι, καθώς βρίσκεται υπό επιτήρηση μετά την επίθεση σε πορτιέρη νυχτερινού κέντρου.

Με ηλεκτρονικό "βραχιολάκι" στον αστράγαλο του αριστερού του ποδιού αγωνίστηκε ο Πολ ΜακΓκόουαν της Dundee, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την St. Mirren, το Σάββατο (4/8) στο "Simple Digital Arena".

Ο 30χρονος μέσος γλίτωσε τη φυλακή, αφού παραδέχθηκε πως επιτέθηκε στον Άντριου ΜακΛάφλαν, τον οποίο έφτυσε τον περασμένο Μάιο έξω από το νυχτερινό κέντρο "Underground", που βρίσκεται στην πόλη Dundee.

Ως μέρος της τιμωρίας του ΜακΓκόουαν, ήταν και η υποχρεωτική τοποθέτηση ηλεκτρονικής ετικέτας ("βραχιολάκι") στο πόδι του. Κάτι που ήταν ορατό κάτω από τις κάλτσες του παίκτη, στα 87 λεπτά που αγωνίστηκε απέναντι στην St. Mirren, μέχρι να αντικατασταθεί.

Ο ΜακΓκόουαν μετά τη δίκη, διατάχθηκε να το φορά για δύο μήνες, ενώ ήταν επίσης υποχρεωμένος να μένει σε κατ' οίκον περιορισμό στο σπίτι του στο Airdrie από τις 19:00 μέχρι τις 07:00, τις ημέρες Παρασκευή - Σάββατο - Κυριακή, για ένα χρόνο.

Ο Σερίφης Τζον Ράφερτι μετά την ετυμηγορία τον Ιούλιο, υποστήριξε πως οι ώρες επίβλεψης του ΜακΓκόουαν ήταν οι κατάλληλες για να μπορεί να αγωνίζεται σε παιχνίδια μεσοβδόμαδα ή αυτά που γίνονται νωρίς το Σαββατοκύριακο, ωστόσο δεν θα είναι διαθέσιμος για τα απογευματινά παιχνίδια εξαιτίας του ωραρίου.

Ο ΜακΓκόουαν έχει ιστορικό στα μπλεξίματα με το νόμο, αφού τα τελευταία 8 χρόνια έχει χρειαστεί να παραστεί με δικηγόρο στα δικαστήρια 5 φορές. Μεταξύ άλλων, έχει επιτεθεί σε δύο αστυνομικούς, γεγονός που πλήρωσε με 200 ώρες κοινωνικής εργασίας και 200 λίρες για κάθε ένα από τα θύματα του.

Ο 30χρονος μέσος, με εξαετή θητεία στη Σέλτικ, σήμερα αμείβεται με 600 λίρες την εβδομάδα και είναι υποχρεωμένος να φορά στο πόδι του το "βραχιολάκι" μέχρι η ποινή των δύο μηνών να εξαλειφθεί.

AP Photo/Hans Punz

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ