ΣΚΩΤΙΑ

Η Ρέιντζερς "ανοίγει" το Ibrox σε τυφλούς οπαδούς της!

A general view of Rangers' supporters during their Scottish Premier League soccer match between Rangers and Celtic at Ibrox, Glasgow, Scotland, Sunday, March 25, 2012. (AP Photo/Scott Heppell)
A general view of Rangers' supporters during their Scottish Premier League soccer match between Rangers and Celtic at Ibrox, Glasgow, Scotland, Sunday, March 25, 2012. (AP Photo/Scott Heppell) AP

Η Ρέιντζερς καινοτομεί και δίνει την ευκαιρία σε φίλους της που έχουν χάσει την όρασή τους να εξοικειωθούν μέσω ειδικού μηχανήματος με την έδρα της ομάδας, "Ibrox".

Είναι από τις πρωτοβουλίες που ξεπερνούν τ' αγωνιστικό πλαίσιο. Από αυτές που το αποτέλεσμά τους έχει μεγαλύτερη σημασία από μία νίκη ή μία ήττα.

Η Ρέιντζερς γίνεται η πρώτη ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο που δίνει την ευκαιρία σε φίλους της που έχουν χάσει την όρασή τους να εξοικειωθούν μέσω ειδικού μηχανήματος με την έδρα της ομάδας, "Ibrox".

Η ομάδα της Γλασκώβης αγόρασε τη συσκευή OrCamMyEye 2, η οποία με βάση την τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τυφλούς να διαβάζουν και ν' αναγνωρίζουν πρόσωπα, αντικείμενα και χρώματα.

"Είναι ένα τεράστιο βήμα για την ομάδα και τους οπαδούς της που έχουν προβλήματα όρασης. Η επιρροή στους οπαδούς δεν μπορεί να μετρηθεί", υποστήριξε ο διευθύντρια ασφαλείας της σκωτσέζικης ομάδας, Λιζ Κέι.

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ