ΣΚΩΤΙΑ

Εμπάργκο της Σέλτικ στο Sky Sports για ψευδή είδηση

Rangers' Joe Aribo, left, and Celtic's Greg Taylor battle for the ball during the Scottish Cup Final at Hampden Park, Glasgow, Scotland, Sunday, Dec. 8, 2019. (Jeff Holmes/PA via AP)
Rangers' Joe Aribo, left, and Celtic's Greg Taylor battle for the ball during the Scottish Cup Final at Hampden Park, Glasgow, Scotland, Sunday, Dec. 8, 2019. (Jeff Holmes/PA via AP) AP

Μια λανθασμένη μετάφραση των δηλώσεων του Αλφρέντο Μορέλος των Ρέιντζερς, οδήγησε τη σχέση της Σέλτικ με το Sky Sports στα άκρα. Διαβάστε τις λεπτομερειες της υπόθεσης.

Έχουν περάσει έξι εβδομάδες από το Old Firm της 29ης Δεκεμβρίου 2019, ωστόσο ο εκνευρισμός των παραγόντων της Σέλτικ με το Sky Sports παραμένει έντονος εξαιτίας μιας ψευδούς είδησης που μεταφέρθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο. Για την ακρίβεια, οι δημοσιογράφοι του Sky Sports δεν μετέφρασαν σωστά τις δηλώσεις που έκανε στα ισπανικά ο Αλφρέδο Μορέλος, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν στο κοινό ατάκες που κατηγορούσαν τους οπαδούς της Σέλτικ για ρατσιστική επίθεση εναντίον του!

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του Sky Sports απολογήθηκε, οι άνθρωποι της Σέλτικ δεν συνεργάστηκαν μαζί τους εν όψει των αγώνων με την Χαρτς για το σκωτσέζικο πρωτάθλημα και με την Κλάιντ για το σκωτσέζικο κύπελλο και δεν εχουν βρει τρόπο να... εξευμενίσουν τα μέλη της ομάδας που αισθάνονται θιγμενοι από την λανθασμενη μετάφραση και τα σχόλια που ακολούθησαν.

" Μετά από ενδελεχή εξέταση της συνέντευξης, μπορούμε να είμαστε ξεκάθαροι ότι ουδέποτε ο Μορέλος αναφέρθηκε σε ρατσιστική επίθεση προς το μέρος του από τους οπαδούς της Σέλτικ. Τους ζητούμε συγγνώμη γι' αυτό το σοβαρό λάθος και θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε οι μεταφράσεις μας να μην έχουν στο μέλλον τέτοια λάθη" ανέφερε η απολογία του Sky Sports, οι διοικούντες του οποίου κάνουν ό,τι μπορούν ώστε η σχέση τους με την ομάδα της Γλασκώβης να αποκατασταθεί πριν από το ματς με την Αμπερντίν την ερχόμενη Κυριακή.

Το σημαντικό στοιχείο της ιστορίας είναι πως το Sky Sports απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα της σκωτσέζικης Premier League από τη σεζόν 2020/21 και για τα επόμενα πέντε χρόνια, γεγονός που καταδεικνύει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Οι παράγοντες της Σέλτικ έχουν ζητήσει το ονοματεπώνυμο του υπεύθυνου αυτού του λάθους, την ώρα που εκείνοι των Ρέιντζερς έχουν αποφύγει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικό με την κόντρα που έχει ξεσπάσει απέναντί της, αν και δημοσίευσε λεπτομέρειες για έναν 12χρονο που κατηγορείται για ρατσιστικό σύνθημα προς τον Αλφρέντο Μορέλος στο ντέρμπι του περασμένου Δεκεμβρίου.

TAGS ΣΚΩΤΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ