ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το VAR αγνόησε οφσάιντ τριών παικτών σε γκολ της Πόρτο

Το VAR αγνόησε οφσάιντ τριών παικτών σε γκολ της Πόρτο

Η Πόρτο σημείωσε γκολ απέναντι στην Εστορίλ με τρεις παίκτες της να βρίσκονται σε θέση οφσάιντ, κάτι που δεν υποδείχθηκε ούτε μετά από τη χρήση VAR. Ανακοίνωση από Σπόρτινγκ, Μπενφίκα (video).

Μία ακατανόητη απόφαση πήρε ο διαιτητής στην επεισοδιακή αναμέτρηση της Εστορίλ με την Πόρτο την Τετάρτη, παρότι προέβη σε χρήση VAR για μία φαινομενικά εύκολη φάση.

Σε μία εκτέλεση φάουλ με γέμισμα από δεξιά στο 53ο λεπτό, τρεις παίκτες των "δράκων" βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ κι ένας εξ αυτών, ο Άλεξ Τέλες, απλά την έσπρωξε στα δίχτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι φωνές των γηπεδούχων οδήγησαν τον Βάσκο Σάντος να καλέσει τη βοήθεια του video, ωστόσο οι διαιτητές στην άλλη άκρη του ακουστικού του δεν θεώρησαν ότι έπρεπε να υποδειχθεί ο σκόρερ και οι συμπαίκτες του σε θέση οφσάιντ.

Το τέρμα κατακυρώθηκε, οι της Εστορίλ πήγαν στη σέντρα και λίγο αργότερα ο Τικίνιο σκόραρε δις κι ολοκλήρωσε την ανατροπή, δίνοντας το "τρίποντο" στην Πόρτο με 3-1.

"Ο διαιτητής και το VAR είχαν δίκαιο. Δεν υπήρχε ένα οφσάιντ, υπήρχαν τρία. Κλαίμε", ήταν η αντίδραση της Σπόρτινγκ μέσω του λογαριασμού της στο twitter.

Η Μπενφίκα, από την πλευρά της, επίσης με tweet, σχολίασε: "Ακόμα μία μαύρη σελίδα για το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Η διακοπή, οι καθυστερήσεις στην κανονική διάρκεια, οι αλλαγές των παικτών και το σκανδαλώδες οφσάιντ στο 1ο γκολ λεκιάζει ανεξίτηλα την αθλητική αλήθεια".

Ο αγώνας πρόκειται για τη συνέχεια της αναμέτρησης που άρχισε στις 15 Ιανουαρίου, αλλά διεκόπη στο ημίχρονο, διότι το στάδιο της Εστορίλ εμφάνισε ρωγμές και υπήρχε κίνδυνος κατάρρευσης.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ