ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Τεσσάρα η Μπενφίκα, χτύπησε ο Φέισα

Benfica's players celebrate their sides first goal against PAOK during the Champions League playoffs, second leg, soccer match between PAOK and Benfica at theToumba stadium in the northern Greek port city of Thessaloniki, on Wednesday, Aug. 29, 2018. (AP Photo/Giannis Papanikos)
Benfica's players celebrate their sides first goal against PAOK during the Champions League playoffs, second leg, soccer match between PAOK and Benfica at theToumba stadium in the northern Greek port city of Thessaloniki, on Wednesday, Aug. 29, 2018. (AP Photo/Giannis Papanikos) AP PHOTO/GIANNIS PAPANIKOS

Η Μπενφίκα επικράτησε με μεγάλη άνεση της Νασιονάλ Μαδέιρα εκτός έδρας, όμως έχασε τον Λιούμπομιρ Φέισα με τραυματισμό.

Με την ψυχολογία στα ύψη από τη νίκη με 4-1 επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα για τα playoffs του Champions League, η Μπενφίκα ταξίδεψε στα νησιά Μαδέιρα για να αντιμετωπίσει τη Νασιονάλ. Το τελικό 4-0 αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, όχι όμως και την ικανοποίηση του Ρούι Βιτόρια, ο οποίος έχασε ένα βασικό "γρανάζι" της αντιπάλου της ΑΕΚ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Λιούμπομιρ Φέισα τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 30ο λεπτό της συνάντησης, χωρίς να έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το μέγεθος της ζημιάς.

Από εκεί και πέρα, ο Χάρις Σεφέροβιτς παρέμεινε στην κορυφή της επίθεσης και αντάμειψε τον προπονητή του με το 1-0 στο 28' και ακολούθησε το γκολ του Εντουάρντο Σάλβιο πριν κλείσει το 1ο μέρος. Ο Άλεξ Γκριμάλντο έκανε το 3-0 στο 76' και στις καθυστερήσεις ο Ράφα Σίλβα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ανδρέας Σάμαρης, που παρέμεινε στο ρόστερ μετά από το πέρας της μεταγραφικής περιόδου, έμεινε εκτός αποστολής, ενώ ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος κράτησε το μηδέν στο τέρμα του.

Η σύνθεση της Μπενφίκα (4-3-3): Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Ντίας, Ζαρντέλ, Γκριμάλντο, Πίζι, Φέισα (30' Σεμέντο), Φερνάντες, Σάλβιο (81' Φέλιξ), Σεφέροβιτς, Σέρβι (70' Σίλβα)

Μετά από το πατατράκ με αντίπαλο την Γκιμαράες, η Πόρτο επέστρεψε στις επιτυχές, επικρατώντας με 3-0 της Μορεϊρένσε. Οι "δράκοι" ήταν ανώτεροι και φρόντισαν να "καθαρίσουν" τον αγώνα από νωρίς. Με τον Έντερ Μιλιτάο να κάνει ντεμπούτο στο κέντρο και να βγάζει ασίστ για τον Έκτορ Ερέρα, οι πρωταθλητές προηγήθηκαν στο 15ο λεπτό και διπλασίασαν τα τέρματα με τον Βενσάν Αμπουμπακάρ στο 28'. Ο Ντανίλο Περέιρα επέστρεψε στη δράση μετά από πέντε μήνες λόγω τραυματισμού στο 82' και στις καθυστερήσεις ο Μουσά Μαρεγκά διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η σύνθεση της Πόρτο (4-4-2): Κασίγιας, Μ. Περέιρα, Φελίπε, Μιλιτάο, Τέλες, Οταβίνιο, Ερέρα, Ολιβέιρα (75' Τόρες), Μπραχιμί (82' Ντανίλο), Μαρεγκά, Αμπουμπακάρ (64' Κορόνα)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Σάβες - Μπράγκα 0-1 (43' Πάμπλο)

Γκιμαράες - Τοντέλα 1-0 (18' Γουακασό)

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

Μπελενένσες - Σετούμπαλ 0-0

Σάντα Κλάρα - Μποαβίστα 4-2 (19' Σαντάνα, 50' Φερνάντο, 60', 90+8' Ρασίντ / 45+2' Φαλκόμε, 65' Ταλόσα)

Σπόρτινγκ - Φεϊρένσε 1-0 (88' Καμπράλ)

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Ρίο Άβε - Πορτιμονένσε 2-1 (48' Γκαμπριελζίνιο, 90+6' Ζέλσον / 24' Ντένερ)

Άβες - Μαρίτιμο 0-1 (45+1' Ζαϊναντίνε)

Νασιονάλ Μαδέιρα - Μπενφίκα 0-4 (28' Σεφέροβιτς, 45' Σάλβιο, 76' Γκριμάλντο, 90+3' Σίλβα)

22:30 Πόρτο - Μορεϊρένσε

Τα videos των υπολοίπων αγώνων

Ρίο Άβε - Πορτιμονένσε 2-1

Άβες - Μαρίτιμο 0-1

Photo credits: AP Photo/Giannis Papanikos

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ