ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στην εθνική Πορτογαλίας ο Πασιένσια!

Portugal's Paciencia scores his side's 2nd goal during a group D match of the men's Olympic football tournament between Honduras and Portugal at the Rio Olympic Stadium in Rio De Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 7, 2016. (AP Photo/Leo Correa)
Portugal's Paciencia scores his side's 2nd goal during a group D match of the men's Olympic football tournament between Honduras and Portugal at the Rio Olympic Stadium in Rio De Janeiro, Brazil, Sunday, Aug. 7, 2016. (AP Photo/Leo Correa) AP

Ο Γκονσάλο Πασιένσια κλήθηκε στην εθνική Πορτογαλίας από τον Φερνάντο Σάντος, προκειμένου να αντικαταστήσει τον τραυματία Έντερ.

Ο 23χρονος επιθετικός αποκτήθηκε τη σεζόν 2016-2017 από τον Ολυμπιακό με τη μορφή του ετήσιου δανεισμού, ωστόσο ένα πρόβλημα υγείας (καρδιακή αρρυθμία) σήμανε την πρόωρο τερματισμό της συνεργασίας του με τους Πειραιώτες και την επιστροφή του στην Πόρτο τον Δεκέμβρη του 2016.

Ακολούθησε ο νέος δανεισμός του στη Ρίο Άβε το δεύτερο εξάμηνο εκείνης της σεζόν, η επιστροφή του στην Πόρτο τον Ιούνιο του 2017 και η εκ νέου παραχώρηση του στη Βιτόρια Σετούμπαλ.

Εκεί έχει μέχρι στιγμής 12 συμμετοχές με απολογισμό 3 γκολ και 2 ασίστ, που αποδείχθηκαν αρκετά για να πάρει μια ευκαιρία από τον Φερνάντο Σάντος.

Ο τεχνικός της εθνικής Πορτογαλίας προετοιμάζει την ομάδα του για τα φιλικά με Σαουδική Αραβία (10/11) και Ηνωμένες Πολιτείες (14/11), αλλάζοντας σε σημαντικό βαθμό στο ρόστερ με σκοπό να κάνει δοκιμές.

Αρχικά είχε στα πλάνα τον Έντερ, ωστόσο ένας τραυματισμός του φορ της Λοκομοτίβ Μόσχας έφερε την κλήση στον Γκονσάλο Πασιένσια, που έχει υπηρετήσει όλες τις "μικρές" εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας (μαζί και την Ολυμπιακή ομάδα) και πλέον έχει την ευκαιρία να γράψει την πρώτη του συμμετοχή με την ανδρών.

(AP Photo/Leo Correa)

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ