ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Στα πέναλτι η Σπόρτινγκ το Taça da Liga

Στα πέναλτι η Σπόρτινγκ το Taça da Liga
HELENAVALENTE

Η Σπόρτινγκ πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη το μοναδικό εγχώριο τρόπαιο που της έλειπε, το Taça da Liga, νικώντας στα πέναλτι τη Σετούμπαλ των... Ελλήνων.

Η δεύτερη από το τέλος της Primeira Liga Σετούμπαλ έβαλε δύσκολα στη δεύτερη από την κορυφή Σπόρτινγκ, ωστόσο η ομάδα της Λισαβόνας έφτασε στη νίκη με 5-4 στα πέναλτι στον τελικό του Taça da Liga και κατέκτησε το τρόπαιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Βιτόρια των Βάσκο Φερνάντες (Πλατανιάς), Εντίνιο (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), Κριστιάνο (Παναιτωλικός) και Γκονσάλο Πασιένσια (Ολυμπιακός) προηγήθηκε στο σκορ με τον τελευταίο μόλις στο 4ο λεπτό. Η Σπόρτινγκ πάλεψε για την ισοφάριση, ο Ζόρζε Ζεζούς έριξε στη μάχη τους Μάρκος Ακούνια, Ροντρίγκο Μπατάγλια και Σεϊντού Ντουμπιά μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά τη λύση έδωσε για ακόμα μία φορά ο Μπας Ντοστ με το γκολ της ισοφάρισης στο 80'.

Ο νικητής θα προέκυπτε από τα πέναλτι, εκεί όπου τα "λιοντάρια" ευστόχησαν και στις πέντε προσπάθειές τους, ενώ ο Τομάς Ποντστάβσκι αστόχησε στη δική του, με συνέπεια η Σπόρτινγκ να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στην ιστορία της το εν λόγω τρόπαιο.

ΣΕΤΟΥΜΠΑΛ: Τριγκέιρα, Ισοκό, Π. Πίντο, Φερνάντες, Ν. Πίντο, Κοστίνια (88' Πάτρικ), Ποντστάβσκι, Σεμέντο, Τεϊσέιρα (83' Πεντρόσα), Αμαράλ (90+3' Εντίνιο), Πασιένσια

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Πατρίσιο, Πιτσίνι, Ματιέ, Κοάτες, Κοεντράο, Ριμπέιρο (46' Ακούνια), Καρβάλιο, Μπόρχες, Ρουίς (46' Μπατάγλια), Μοντέρο (64' Ντουμπιά), Ντοστ

Οι κατακτήσεις

Μπενφίκα 7 (2009, 2010, 2011, 2012, 2014, 2015, 2016)

Μπράγκα 1 (2013)

Σετούμπαλ 1 (2008)

Μορεϊρένσε 1 (2017)

Σπόρτινγκ 1 (2018)

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ