ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Σάντος: "Στόχος μας να κατακτήσουμε το Μουντιάλ"

Portugal coach Fernando Santos, center, shouts and gestures during the World Cup Group B qualifying soccer match between Portugal and Hungary at the Luz stadium in Lisbon Saturday, March 25 2017. (AP Photo/Armando Franca)
Portugal coach Fernando Santos, center, shouts and gestures during the World Cup Group B qualifying soccer match between Portugal and Hungary at the Luz stadium in Lisbon Saturday, March 25 2017. (AP Photo/Armando Franca) AP

Μετά την κατάκτηση του Euro, ο Φερνάντο Σάντος τόνισε πως επόμενος στόχος της εθνικής Πορτογαλίας είναι το τρόπαιο του επερχόμενου Μουντιάλ, εξηγώντας από που πηγάζει η βεβαιότητά του.

Το καλοκαίρι του 2016 ο Φερνάντο Σάντος έφτασε στο μεγάλο στόχο της κατάκτησης του Euro με την εθνική Πορτογαλίας και μάλιστα αντιμετωπίζοντας την οικοδέσποινα Γαλλία στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο οι φιλοδοξίες της ομάδας του δεν σταματούν εκεί.

Όπως τόνισε ο ίδιος ο 62χρονος, αφότου επιτευχθεί ο πρωταρχικός στόχος της πρόκρισης στην τελική φάση του θεσμού στα γήπεδα της Ρωσίας, τότε επόμενος στόχος που θα τεθεί θα είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

"Ο πρώτος στόχος είναι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά, παραμένοντας προσγειωμένοι, να το κερδίσουμε. Δεν έχουμε κερδίσει ποτέ αυτό το τρόπαιο, αλλά η σιγουριά μου βασίζεται στο ότι έχουμε μια βάση, σπουδαίους παίκτες, ποιότητα στους προπονητές και οργάνωση, ανεξαρτήτως του αν αυτά έχουν γίνει διάσημα. Δεν υπάρχει μυστήριο ή θαύματα, υπάρχει δουλειά".

"Έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε συνέχεια στα όσα έγιναν φέτος (σ.σ. στο Euro του περασμένου καλοκαιριού) . Είναι απόλυτα φυσικό. Πάντα θα υπάρχουν απαιτήσεις και πρέπει να γνωρίζουμε πως να ζούμε με αυτές. Το επίπεδο των απαιτήσεων ανεβαίνει και αυτό είναι καλό, γιατί μας αναγκάζει να γινόμαστε καλύτεροι", ήταν οι χαρακτηριστικές κουβέντες του σε συνέδριο που διοργανώθηκε στο στάδιο "Ζοζέ Αλβαλάντε" της Λισαβόνας.

Η εθνική Πορτογαλίας βρίσκεται στη δεύτερη θέση του β' ομίλου στην προκριματική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας και στο -3 από την πρώτη Ελβετία. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να τερματίσει στην κορυφή του γκρουπ, θα χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία των μπαράζ για να προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Photo credits: AP Photo/Paulo Duarte

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ