ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ο Μαρκάνο έχασε πέναλτι κι έστειλε την Σπόρτινγκ τελικό

Ο Μαρκάνο έχασε πέναλτι κι έστειλε την Σπόρτινγκ τελικό

Η Σπόρτινγκ προσγείωσε απότομα την Πόρτο μετά από τη νίκη των "δράκων" στο ντέρμπι τίτλου επί της Μπενφίκα και μέσω της διαδικασίας των πέναλτι, την απέκλεισε στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Η Πόρτο προερχόταν από σπουδαία νίκη μέσα στη Λισαβόνα επί της Μπενφίκα στον "τελικό πρωταθλήματος", ωστόσο απέναντι στον έτερο γίγαντα της πορτογαλικής πρωτεύουσας, δεν τα κατάφερε το ίδιο καλά στον "τελικό κυπέλλου". Η Σπόρτινγκ τη νίκησε με 1-0, ισοφάρισε το σκορ του πρώτου ημιτελικού, οδήγησε το ζευγάρι στα πέναλτι κι εκεί η κακή προσπάθεια του Ιβάν Μαρκάνο την έστειλε στον τελικό.

Το παιχνίδι ήταν ένας μονόλογος για τα "λιοντάρια" απέναντι στους κουρασμένους "δράκους", όμως οι ευκαιρίες δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Στο 84ο λεπτό, όμως, μετά από κόρνερ από δεξιά και κακό διώξιμο των φιλοξενουμένων, ο Σεμπαστιάν Κοάτες με σουτ έκανε το 1-0.

Το σκορ οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, όπου οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων απέτυχαν να βρουν το γκολ της πρόκρισης. Στη διαδικασία των πέναλτι σκόραραν όλοι οι εκτελεστές πλην του πρώτου, του Ιβάν Μαρκάνο, με συνέπεια η ομάδα του Ζόρζε Ζεζούς να προκριθεί στον τελικό της 20ής Μαΐου.

, όπου θα αντιμετωπίσει την Άβες, η οποία επικράτησε 2-1 στην παράταση της Κάλντας, μετά από την εκτός έδρας ήττα με 0-1.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Πατρίσιο, Πιτσίνι (71' Ριστόβσκι), Κοάτες, Ματιέ, Κοεντράο (76' Μοντέρο), Μπατάγλια, Ρουίς, Μαρτίνς, Φερνάντες, Ακούνια, Ντοστ (105' Ντουμπιά)

ΠΟΡΤΟ: Κασίγιας, Μ. Περέιρα, Φελίπε, Μαρκάνο, Τέλες, Τόρες (83' Ρέγες), Ερέρα, Ρ. Περέιρα, Οταβίνιο (76' Ολιβέιρα), Μπραχιμί, Τικίνιο (66' Αμπουμπακάρ)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

Τετάρτη

Κάλντας - Άβες 1-2 παρ. 1-0 κ.α. (55' αυτ. Φελίπε / 97', 107' Γκόμες) [ 0-1]

Σπόρτινγκ - Πόρτο 5-4 πέν., 1-0 κ.α. (84' Κοάτες) [ 0-1]

*σε αγκύλη τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων

Σπόρτινγκ - Πόρτο 5-4 πέν., 1-0 κ.α.



Κάλντας - Άβες 1-2 παρ. (1-0 κ.α.)

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ