ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο 37χρονος Λουϊζάο αποσύρθηκε από τη δράση

Benfica's team captain Luisao kisses his jersey at the end of the Portuguese league soccer match between Benfica and Vitoria de Guimaraes at the Luz stadium in Lisbon, Saturday, May 13, 2017. Benfica won the match 5-0 to clinch the championship title with one round left to play. (AP Photo/Pedro Rocha)
Λουϊζάο AP PHOTO/PEDRO ROCHA

Η 15ετής θητεία του Λουϊζάο στη Μπενφίκα έλαβε τέλος. Ο 37χρονος Βραζιλιάνος στόπερ με τα 414 παιχνίδια ως αρχηγός των "αετών" ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη δράση. (VIDEO)

Ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Μπενφίκα, ο Λουϊζάο, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τη δράση σε ηλικία 37 ετών (είναι γεννημένος στις 13 Φεβρουαρίου 1981). Το βράδυ της Τρίτης (25/9) σε ειδική τελετή που έγινε στο "Estádio da Luz", ο 46 φορές διεθνής με τη Σελεσάο αποχαιρέτησε και ευχαρίστησε τους φίλους των "αετών".

Ο Νοτιοαμερικανός έπαιξε σε 538 αγώνες με την ομάδα της Πορτογαλίας, τα 414 εκ των οποίων ως αρχηγός της. Η καριέρα του στον σύλλογο της Λισσαβώνας ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2003 και τερματίστηκε 15 χρόνια μετά.

Με τη Μπενφίκα κατέκτησε έξι πρωταθλήματα, τρία Κύπελλα, επτά Λιγκ Καπ, τέσσερα Σούπερ Καπ, ενώ έφτασε δύο φορές έως τον τελικό του Europa League. Πριν πάει στους "αετούς" αγωνίστηκε στην Κρουζέιρο (2000-2003), με την οποία πήρε πρωτάθλημα το 2003.

AP Photo/Pedro Rocha

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ