ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μπενφίκα - Πόρτο 1-2: Νταμπλ των "δράκων" στη Πορτογαλία

Porto players celebrate after scoring the opening goal during the Portuguese League soccer match between FC Porto and Sporting CP at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, July 15, 2020. The Portuguese League soccer matches are being played without spectators because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Luis Vieira)
Porto players celebrate after scoring the opening goal during the Portuguese League soccer match between FC Porto and Sporting CP at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Wednesday, July 15, 2020. The Portuguese League soccer matches are being played without spectators because of the coronavirus pandemic. (AP Photo/Luis Vieira) AP

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η Πόρτο πανηγύρισε και το Κύπελλο Πορτογαλίας επικρατώντας με 2-1 της Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Με παίκτη λιγότερο από το 38' έπαιζαν οι "δράκοι".

Το νταμπλ στην Πορτογαλία πανηγυρίζει η Πόρτο η οποία μετά το πρωτάθλημα κατέκτησε και το Κύπελλο επικρατώντας στον τελικό της Μπενφίκα με 2-1 και έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Οι "δράκοι" έφτασαν στη νίκη κόντρα στην ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου παρά το γεγονός πως έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 38' της αναμέτρησης καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Ντίαζ.

Μάλιστα και ο Προπονητής της Πόρτο δύο λεπτά αργότερα αποβλήθηκε από τον πάγκο και παρακολούθησε το υπόλοιπο της αναμέτρησης από τα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Οι "δράκοι" έφτασαν στη νίκη με έναν αμυντικό, τον Μπεμπά, να πετυχαίνει δύο γκολ με κεφαλιές. Το πρώτο στο 47' μετά από λάθος έξοδο του Βλαχοδήμου και έξυπνη κεφαλιά από τα πλάγια και το δεύτερο στο 58' με κεφαλιά ψαράκι από το ύψος του πέναλτι μετά από εκτέλεση φάουλ.

Η Μπενφίκα κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κούραση της Πόρτο και να αυξήσει την πίεση της και μάλιστα μπόρεσε να μειώσει το σκορ με πέναλτι που εκτέλεσε στο 84' ο Βινίσιους. Οι "αετοί" θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση στο 91' αλλά το σουτ του Ζότα εκτός περιοχής βρήκε το δεξί δοκάρι του Κόστα.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιντα, Ρούμπεν Ντίας, Ζαρντέλ, Ταβάρες, Πίζι (76' Ζότα), Βέιγκλ (60' Βινίσιους), Γκάμπριελ, Τσέρβι (46' Σίλβα), Τσικίνιο (60' Ταράμπ), Σεφέροβιτς (76' Ντιέγκο Σόουζα)

ΠΟΡΤΟ: Κόστα, Μαναφά, Εμπεμπά, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο (73' Ντιόγκο Λέιτε), Περέιρα, Ουρίμπε (88' Λουμ), Κορόνα (80' Σέρχιο Ολιβέιρα), Μαρεγκά, Ντίαζ.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ