Κίνδυνος αποβολής της Μπενφίκα από όλες τις διοργανώσεις μέχρι και για τρία χρόνια

Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της Μπενφίκα για την υπόθεση "e-toupeira", κάτι που μπορεί να επιφέρει αποκλεισμό από τις διοργανώσεις μέχρι και για τρία έτη.

Ο εισαγγελέας της υπόθεσης "E-Toupeira" αναμένεται να ζητήσει την καταδίκη της Μπενφίκα, κάτι που θα σημάνει ποινή αποκλεισμού από όλες τις διοργανώσεις από έξι μήνες μέχρι τρία χρόνια.

Η αντίπαλος της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση που περιλαμβάνει τα εγκλήματα της διαφθοράς, δωροδοκίας, πλαστογράφησης κλπ. Σε περίπτωση που η Μπενφίκα καταδικαστεί για την υπόθεση, τότε θα τιμωρηθεί με αποβολή από τις διοργανώσεις για διάστημα έξι μηνών μέχρι τριών ετών.

Την Τρίτη, ο εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι δικαστικοί αξιωματούχοι διέρρεαν σε άνθρωπο της Μπενφίκα πληροφορίες σχετικά με την εν ενεργεία εκδίκαση διαφόρων υποθέσεων, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2017.

 

Οι πληροφορίες είχαν να κάνουν με υποθέσεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο αλλά και αντιπάλους της Μπενφίκα και αφορούν τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018. "Οι πληροφορίες αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο με αντάλλαγμα προνόμια για τους αξιωματούχους και παράνομα πλεονεκτήματα για την Μπενφίκα", αναφέρεται από την εισαγγελία.

Ο δικαστικός αξιωματούχος Ζοζέ Σίλβα φέρεται να διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες προς τους "αετούς" της Λισαβόνας 385 φορές για δέκα διαφορετικές υποθέσεις χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της δικαστή Άνα Πάουλα Βιτορίνο και της δικηγόρου Μαρία Ζοζέ Μοργκάντο.

Η υπεράσπιση του Σίλβα αποδέχεται τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών, ωστόσο υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι η Μπενφίκα ενημερώθηκε πλήρως και για τις δέκα υποθέσεις.

Ο Σίλβα επικοινωνούσε με τον πρώην δικηγόρο του συλλόγου, Πάουλο Γκονσάλβες, και φέρεται να λάμβανε ως αντάλλαγμα φανέλες, εισιτήρια και δουλειά για τον ανιψιό του, κάτι που αρνείται η υπεράσπιση.

Photo credits: Motion Team

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Όταν συνέλαβαν τον Μανώλη Αγγελόπουλο να παίζει μπαρμπούτι

"Τι κάναμε δηλαδής; Ζάρια παίζαμε. Τι θέλατε να παίζουμε; Μπριτς και κουμ-καν";

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΒΑ ΣΕ 24 ΛΕΠΤΑ

Στη σκιά του Ντουράντ και του Ντέιβις

Ο σοβαρός τραυματισμός του Ντουράντ, η επερχόμενη ανταλλαγή του Ντέιβις, η σύνταξη του Πάρκερ κι ο Μεσίνα που γύρισε στην Ευρώπη. Χάρης Σταύρου και Δημήτρης Σκούρτας συζητούν τις εξελίξεις στο I Pod This Game.