ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Η Πόρτο κατηγορεί τον Κοεντράο για ρατσισμό

Η Πόρτο κατηγορεί τον Κοεντράο για ρατσισμό
AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Ένα επεισόδιο του Φάμπιο Κοεντράο με τον Μουσά Μαρεγκά στο πρόσφατο Σπόρτινγκ - Πόρτο πήρε ρατσιστικές προεκτάσεις, με τους "δράκους" και την Μπενφίκα να εξαπολύουν βολές (video).

Στον απόηχο του ημιτελικού στο Taça da Liga, ο πόλεμος της Σπόρτινγκ με την Πόρτο συνεχίζεται. Τα "λιοντάρια" επιβλήθηκαν στα πέναλτι και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο ένας παίκτης τους, ο Φάμπιο Κοεντράο, κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά.

Σε μία στημένη φάση στο 75ο λεπτό κι ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-0, ο δανεικός μπακ από τη Ρεάλ φαίνεται να λέει κάτι στον Μουσά Μαρεγκά και να απομακρύνεται. Ο ειπθετικός των "δράκων" κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του Πορτογάλου, ο οποίος δεν αντιδρούσε, ενώ τον έπιασε και από τον αυχένα.

Συμπαίκτες και διαιτητής απέτρεψαν τα χειρότερα, ωστόσο τα πλάνα της φάσης μεταδόθηκαν την Πέμπτη από την Μπενφίκα, η οποία έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά του Κοεντράο.

Μία ημέρα αργότερα, η Πόρτο μοίρασε το video μέσα από το επίσημο newsletter της, ωστόσο στα πλάνα υπήρχαν και υπότιτλοι, σύμφωνα με τους οποίους ο Κοεντράο είπε "μαύρο μ%@#ί" τον Μαρεγκά.

Η αντίδραση της Σπόρτινγκ και του παίκτη ήταν άμεση, αφού αμφότερες οι πλευρές ανέβασαν στους λογαριασμούς τους στα social media μία φωτογραφία του 29χρονου διεθνή αγκαλιά με τον μαύρο συμπαίκτη του σε σύλλογο και χώρα, Γουίλιαμ Καρβάλιο.

"Για εμάς, υπάρχει ένα χρώμα: πράσινο", ήταν το μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία.

Photo credits: AP Photo/Armando Franca

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ