ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Εκλογές με μπάλα στην Πορτογαλία!

Εκλογές με μπάλα στην Πορτογαλία!

Η Πορτογαλία "σπάει" τη μακρά παράδοσή της να μη διεξάγονται ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις την ημέρα των εκλογών. Πόρτο, Μπενφίκα και Σπόρτινγκ παίζουν εκείνη τη μέρα, αντίθετος ο πρόεδρος Σίλβα.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Καβάκο Σίλβα, εξέφρασε την αντίθεσή του με την απόφαση της Λίγκας της χώρας της Ιβηρικής χερσονήσου να προγραμματίσει κανονικά τις αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής, παρά το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα διεξάγονται οι εκλογές που θα αναδείξουν τη νέα κυβέρνηση.

"Έμεινα έκπληκτος που έσπασε μία παράδοση που υποδείκνυε να μη διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου, την ημέρα των εκλογών. Εγώ, ανακοινώνοντας τις εκλογές στις 22 Ιουλίου, σκέφτηκα ότι οι οργανώσεις του ποδοσφαίρου και οι ομάδες θα μπορούσαν να βρουν επαρκείς ημερομηνίες, ώστε αυτή η παράδοση να διατηρηθεί.

Μπορείτε να πάτε να δείτε ποδόσφαιρο, αλλά πριν ή μετά μην ξεχάσετε να ασκήσετε το δικαίωμά σας. Γιατί ο,τι συμβαίνει στη χώρα μας είναι πολύ, πολύ, σημαντικό. Γι' αυτό ανεξαρτήτως του ποδοσφαίρου ή οποιουδήποτε άλλου αθλήματος, μην ξεχάσετε να ψηφίσετε", δήλωσε ο Καβάκο Σίλβα από το Σετούμπαλ.

Είναι η πρώτη φορά που στην Πορτογαλία, διεξάγονται αναμετρήσεις την ημέρα των εκλογών. Η διαδικασία που θα αναδείξει τη νέα κυβέρνηση της χώρας, είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Η 7η αγωνιστική της Primeira Liga είναι προγραμματισμένη για τις ημερομηνίες 2-5 Οκτωβρίου. Ωστόσο οι τρεις "μεγάλοι" του πορτογαλικού ποδοσφαίρου (Πόρτο, Μπενφίκα, Σπόρτινγκ) αγωνίζονται την ημέρα των εκλογών, στις 4 Οκτωβρίου δηλαδή.

Νέα ήθη, νέα έθιμα στην Πορτογαλία. Νόμιμα, όμως, καθώς η Εθνική Επιτροπή Εκλογών της χώρας έδωσε και την τυπική της συγκατάθεση.

TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ