ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

Επίσημο: Στη Ρεάλ ο Κουρτουά, στην Τσέλσι με ανταλλαγή ο Κόβατσιτς

Chelsea's Thibaut Courtois celebrates after winning the English FA Cup final soccer match between Chelsea v Manchester United at Wembley stadium in London, England, Saturday, May 19, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Chelsea's Thibaut Courtois celebrates after winning the English FA Cup final soccer match between Chelsea v Manchester United at Wembley stadium in London, England, Saturday, May 19, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Ρεάλ πήρε τον -περιττό μετά από την απόκτηση του Κέπα- Τιμπό Κουρτουά από την Τσέλσι και της έδωσε τον Ματέο Κόβατσιτς.

Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι έδωσαν τα χέρια και υλοποίησαν την επιθυμία δύο παικτών τους να αλλάξουν φανέλα, με συνέπεια την επόμενη σεζόν ο Τιμπό Κουρτουά να αγωνίζεται με εκείνη των Ισπανών και ο Ματέο Κόβατσιτς με εκείνη των Άγγλων.

Μετά από αρκετά χρόνια φημολογίας και διαφόρων περιπτώσεων πρωτοκλασάτων τερματοφυλάκων, οι "μερένγκες" κατέληξαν στον Βέλγο τερματοφύλακα, ο οποίος έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τους "μπλε" και εδώ και καιρό είχε ζητήσει να φύγει. Εξάλλου, μετά από τρία χρόνια στη Μαδρίτη ως δανεικός στην Ατλέτικο, η οικογένειά του είχε παραμείνει στην Ισπανία κι έτσι ο 26χρονος διεθνής είχε έναν σοβαρό λόγω να θέλει να επιστρέψει στην ιβηρική.

Η Τσέλσι ζητούσε ένα ποσό άνω των 35.000.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει, ειδικά από τη στιγμή που έδωσε 80.000.000 ευρώ για την αγορά του διαδόχου του, Κέπα. Ωστόσο όταν ο Κόβατσιτς εξέφρασε κι αυτός την επιθυμία του να φύγει από τη Ρεάλ για να πάει στην Τσέλσι, οι δύο σύλλογοι βρήκαν τη φόρμουλα για να μείνουν όλες οι πλευρές ικανοποιημένες.

Ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 μετακομίζει στην Ισπανία για 35.000.000 ευρώ συν 5.000.000 ευρώ με τη μορφή μπόνους (θα υπογράψει εξαετές συμβόλαιο) και ο φιναλίστ της διοργάνωσης στη Ρωσία ακολουθεί αντίθετο δρομολόγιο με τη μορφή μονοετούς δανεισμού.

Οι δύο σύλλογοι ανακοίνωσαν ταυτόχρονα τη συμφωνία τους το απόγευμα της Τετάρτης και το μόνο που απομένει είναι οι δύο ποδοσφαιριστές να ταξιδέψουν στις αντίστοιχες χώρες, να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους.

Photo credits: AP Photo/Rui Vieira

TAGS ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ