ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Μία πορεία εξαετίας ως την κορυφή

Βέλγιο: Μία πορεία εξαετίας ως την κορυφή
© AP

Πριν από έξι χρόνια, κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει ότι το Βέλγιο θα ανέβαινε στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας της FIFA, από την 66η θέση που είχε το 2009!

Ίσως το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό παράδοξο των τελευταίων ετών να έχει να κάνει με την Εθνική ομάδα του Βελγίου... Από τη θέση νούμερο 66 του πίνακα κατάταξης της FIFA στη διάρκεια του 2009, έφτασε στην πρώτη θέση στα μέσα του Οκτωβρίου του 2015. Δηλαδή, μέσα σε μία εξαετία αναρριχήθηκε στην κορυφή, εκπλήσσοντας ακόμα και τους πιο αισιόδοξους Βέλγους φιλάθλους!

Μία χώρα που μετά τον αποκλεισμό της από τους "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Νοτίου Κορέας, δεν κατάφερε να πάρει μέρος σε πέντε διαδοχικές μεγάλες διοργανώσεις, μέχρι το Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, όπου αποκλείστηκε στα προημιτελικά.

Η επίσημη κατάληψη της πρώτης θέσης με 1.440 βαθμούς, θα επισημοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου, με την ανακοίνωση της κατάταξης από τη FIFA. Το Βέλγιο θα γίνει ο 18ος κάτοχος της κορυφής από τη σύσταση της ειδικής βαθμολογίας το1992.

Δείτε το χρονικό της πορείας της Εθνικής Βελγίου:

Βέλγιο: Μία πορεία εξαετίας ως την κορυφή

Την τριάδα συμπληρώνουν η παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία και η φιναλίστα του Μουντιάλ και του Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ