ΚΟΣΜΟΣ

Τρόπαιο με Φακούντο Πάρα

Τρόπαιο με Φακούντο Πάρα

Η Ιντεπεντιέντε κατέκτησε το Copa Sudamericana 2010 νικώντας με 5-3 στα πέναλτι την Γκοϊάς στο "Estadio Libertadores de América" του Αβεγιανέδα, ενώ επικράτησε με 3-1 στην κανονική διάρκεια με πρωταγωνιστή τον Φακούντο Πάρα με δύο γκολ.

Ο πρώην παίκτης της Λάρισας πέτυχε το δεύτερο και το τρίτο γκολ της ομάδας του και την έφερε από την κόλαση στον παράδεισο, για την ακρίβεια αρχικά στην παράταση, καθώς στο πρώτο ματς στο "Serra Dourada" της Γκοϊάνα, οι Βραζιλιάνοι είχαν νικήσει με 2-0.

Τα εκτός έδρας γκολ δεν μετρούν και αφού ο Ραφαέλ Μόουρα ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους σε 1-1, ο Φακούντο Πάρα με δύο εξαιρετικά γκολ και ειδικά το δεύτερο ιδιαίτερο, έστειλε την ομάδα του στην παράταση και εν συνεχεία στα πέναλτι.

Στα πέναλτι και οι πέντε παίκτες της Ιντεπεντιέντε ευστόχησαν, ανάμεσά τους και ο Πάρα, ενώ το μοναδικό πέναλτι για την Γκοϊάς το έχασε ο Φελίπε, ο οποίος εκτέλεσε το τρίτο και η μπάλα χτύπησε στην ρίζα του δεξιού δοκαριού.

Εκτός του πρώην άσου της Λάρισας, Φακούντο Πάρα, για την Ιντεπεντιέντε έπαιξαν και δύο πρώην παίκτες του Άρη, ο Ρομπέρτο Μπατιόν που ήταν βασικός και ο Λεάντρο Γκρατσιάν, ο οποίος εκτέλεσε πέναλτι και μάλιστα το 3ο, αυτό πριν από τον Φελίπε που αστόχησε.

Το τελευταίο πέναλτι που χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα του Αβεγιανέδα πέτυχε ο Εντουάρντο Τούτσιο, ενώ η Ιντεπεντιέντε γίνεται η 4η ομάδα της χώρας που το κατακτά μετά τις Σαν Λορένσο, Μπόκα Τζούνιορς και Αρσενάλ Σαραντί.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 20' με το σουτ του Χουλιάν Βελάσκες μέσα από την περιοχή, αλλά η Γκοϊάς απάντησε μόλις 3 λεπτά αργότερα με τον Ραφαέλ Μόουρα, τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης, να πετυχαίνει το 8ο του γκολ φέτος.

Η ομάδα της Βραζιλίας πήρε έτσι ουσιαστικά ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων, αλλά ο Φακούντο Πάρα το εξάλειψε μέσα σε λίγα λεπτά.

Ο 25άχρονος επιθετικός έδωσε ξανά προβάδισμα στην Ιντεπεντιέντε στο 27' με πλασέ από το ύψος της περιοχής και στο 35' έκανε το 3-1 με εξαιρετικό τρόπο, καθώς σκόραρε σουτ που έπιασε πεσμένος στο έδαφος!

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ιντεπεντιέντε - Μαξιμιλιάνο Βελάσκες... ΓΚΟΛ
Γκοϊάς - Ραφαέλ Τολόι... ΓΚΟΛ
Ιντεπεντιέντε - Φακούντο Πάρα... ΓΚΟΛ
Γκοϊάς - Έβερτον... ΓΚΟΛ
Ιντεπεντιέντε - Λεάντρο Γκρασιάν... ΓΚΟΛ
Γκοϊάς - Φελίπε... ΔΟΚΑΡΙ
Ιντεπεντιέντε - Κάρλος Ματέου... ΓΚΟΛ
Γκοϊάς - Ραφαέλ Μόουρα... ΓΚΟΛ
Ιντεπεντιέντε - Εντουάρντο Τούτσιο... ΓΚΟΛ

ΙΝΤΕΠΕΝΤΙΕΝΤΕ: Ιλάριο Ναβάρο, Εντουάρντο Τούτσιο, Κάρλος Ματέου, Χουλιάν Βελάσκες, Λούκας Μαρέκε, Νικολάς Καμπρέρα, Πατρίσιο Ροντρίγκες (70' Λεάντρο Γκρατσιάν), Νικολάς Μαρτίνες (64' Αλμπέρτο Μαρτίν Γκόμες), Ρομπέρτο Μπατιόν, Ερνάν Φρέντες (106' Μαξιμιλιάνο Βελάσκες), Φακούντο Πάρα.
ΓΚΟΪΑΣ: Άρλεϊ, Ερνάντο, Ραφαέλ Τολόι, Ντόουγκλας (63' Έβερτον), Αμαράλ, Κάρλος Αλμπέρτο, Μαρσέλο Κόστα, Ουέλινγκτον Σάσι, Οτασίλιο Νέτο (75' Φελίπε), Ραφαέλ Μόουρα.

*Το Copa Sudamericana είναι το ανάλογο...Europa League της Λατινικής Αμερικής και διεξάγεται μόλις από το 2002...

Ιντεπεντιέντε - Γκοϊάς 3-1

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ