ΚΟΣΜΟΣ

Προσωρινά εκτός εκλογών της FIFA ο Πλατινί

Προσωρινά εκτός εκλογών της FIFA ο Πλατινί

Η εκλογική επιτροπή της FIFA απέρριψε την υποψηφιότητα του Μισέλ Πλατινί για την προεδρία της UEFA, μέχρι να διαλευκανθούν οι κατηγορίες για τη διαφθορά. Εγκρίθηκε ως υποψήφιος ο Σεΐχης Σαλμάν.

Από "γκανιάν" για τις αρχαιρεσίες για την προεδρία της FIFA, ο Μισέλ Πλατινί ενδέχεται να μην δει καν το όνομα του στη λίστα των υποψηφίων... H εκλογική επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητα του προέδρου της UEFA, τουλάχιστον μέχρι την διαλεύκανση την υπόθεσης διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται. Με την πάροδο των 90 ημερών, διάστημα για το οποίο έχει αποπεμφθεί ο Γάλλος από τα καθήκοντα του, θα υπάρξει επανεξέταση.

Όπως και να έχει, το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στον Πλατινί να διεκδικήσει την προεδρία της FIFA συνιστά ανεπανόρθωτο πλήγμα στο προφίλ του. Η υποσημείωση ότι εάν οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στον Γάλλο, καταπέσουν στο άμεσο μέλλον, τότε θα μεταβληθούν τα δεδομένα, μοιάζει να έχει σημειολογική σημασία, αφού δύσκολα μία τόσο περίπλοκη δικαστική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τόσο σύντομα.

Επίσης, απορρίφθηκε η υποψηφιότητα του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Λιβερίας, Μουσά Μπιλιτί, ενώ εγκρίθηκε του Σεΐχη Σαλμάν μπιν Ιμπραχίμ Αλ Καλιφά, παρότι κατηγορείται για κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαχρέιν.

Επιπροσθέτως, το δικαίωμα να καταστούν υποψήφιοι απέκτησαν ο Πρίγκιπας Αλί μπιν Χουσεΐν από την Ιορδανία, ο Ζερόμ Σαμπάν, πρώην μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, o γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματία, Τόκιο Σεξγουάλε.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ