ΚΟΣΜΟΣ

Παρέμεινε σε αργία ο Πλατινί

Παρέμεινε σε αργία ο Πλατινί
INTIME SPORTS

Το CAS απέρριψε την έφεση του Μισέλ Πλατινί κατά της Επιτροπής Ηθικής της FIFA και διατηρείται σε αργία από τα καθήκοντα του. Την επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις του δικαστή Έκχαρτ.

Διατηρείται σε αργία ο Μισέλ Πλατινί, μετά την απόρριψη από το CAS του αιτήματος του για να ενεργοποιηθεί στην προεδρία της UEFA. Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης διατήρησε την ποινή του αποκλεισμού των 90 ημερών, που είχε επιβληθεί από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA, μέχρι την οριστική κρίση του αναφορικά με την εμπλοκή του στις υποθέσεις διαφθοράς που τελούν υπό διερεύνηση.

Το Σάββατο (12/12) θα διεξαχθεί στο Παρίσι η κλήρωση για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016 και ο Πλατινί επιθυμούσε να παραστεί με την ιδιότητα του προέδρου. Όμως, οι ελπίδες του διαψεύστηκαν και δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διαδικασία. Αναμφίβολα, πρόκειται για άλλο ένα πλήγμα στο γόητρο του...

Στο μεταξύ, το CAS διευκρινίζει ότι η ποινή των 90 ημερών δεν δύναται να παραταθεί, οπότε η Επιτροπή Ηθικής υποχρεούται να εκδώσει την ετυμηγορία της. Κάτι που ο πρόεδρος της, δικαστής Χανς Γιοακίμ Έκχαρτ έχει δεσμευτεί ότι θα πράξει πριν από τα Χριστούγεννα.

Το πιθανότερο είναι ότι θα ανακοινώσει την απόφαση του την επόμενη εβδομάδα, όταν και έχει καλέσει να παρουσιαστούν ενώπιον του οι Σεπ Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Οι δύο άνδρες κινδυνεύουν να εκπέσουν οριστικά των αξιωμάτων τους και να τους απαγορευτεί η δια βίου ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ