Οι σημαίες που απαγορεύει η FIFA στο Μουντιάλ Συλλόγων

Οι σημαίες που απαγορεύει η FIFA στο Μουντιάλ Συλλόγων

Η FIFA εξέδωσε οδηγία για το ποιες σημαίες επιτρέπεται ή απαγορεύεται να βρίσκονται στην κατοχή των θεατών του τελικού του Μουντιάλ Συλλόγων στο "Sheikh Zayed Sports City" του Αμπού Ντάμπι. Ναι στη "σενιέρα", όχι στην "εστελάδα". (photo)

Η Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετωπίζει την Γκρέμιο στο "Sheikh Zayed Sports City" του Αμπού Ντάμπι (16/12, 19:00) - live η εξέλιξη του ματς από το Sport24.gr - για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων.

Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, FIFA, εξέδωσε οδηγία για το ποιες σημαίες κι αντικείμενα επιτρέπεται ή απαγορεύεται να βρίσκονται στην κατοχή των θεατών. Δεν επιτρέπονται (όπως είναι φυσιολογικό) αναπτήρες, σφυρίχτρες, καραμούζες.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε τι συμβαίνει με τις σημαίες. Επιτρέπονται οι εθνικές των Ισπανίας, Μεξικού, Βραζιλίας και ΗΑΕ. Άλλωστε και οι τέσσερις χώρες εκπροσωπήθηκαν από ομάδες στη διοργάνωση με τις Αλ-Τζαζίρα (ΗΑΕ) και Πατσούκα (Μεξικό) να μάχονται στον μικρό τελικό (16:00) και Ρεάλ (Ισπανία) και Γκρέμιο (Βραζιλία) στον μεγάλο τελικό, ενώ η διοργάνωση διεξάγεται στο Αμπού Ντάμπι (ΗΑΕ).

Επιτρέπονται, επίσης, οπαδικές σημαίες συνδέσμων (Peñas) της ομάδας της ισπανικής πρωτεύουσας. Τι γίνεται, ωστόσο, με τις καταλανικές; Επιτρέπεται η "σενιέρα", απαγορεύεται η "εστελάδα" (στις δύο παραλλαγές της). Η διαφορά είναι ότι στη δεύτερη υπάρχει ένα αστέρι στα αριστερά. Ουσιαστικά αυτό υποδηλώνει την ανεξαρτησία / απόσχιση της Καταλονίας από την υπόλοιπη Ισπανία. Δείτε το σχετικό πίνακα που υπάρχει στην είσοδο του "Sheikh Zayed Sports City":

Photo credits: AP Photo/Paul White

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24