ΚΟΣΜΟΣ

Οι παίκτες της Αλ Χιλάλ αψήφησαν ενός λεπτού σιγή σε αγώνα Champions League

Οι παίκτες της Αλ Χιλάλ αψήφησαν ενός λεπτού σιγή σε αγώνα Champions League

Οι παίκτες της Αλ Χιλάλ έκαναν ζέσταμα κατά τη διάρκεια ενός λεπτού σιγής για τα 66 θύματα αεροπορικής τραγωδίας στο Ιράν, στην αναμέτρηση με την Εστεγκλάλ για το ασιατικό Champions League.

Οι ποδοσφαιριστές της Αλ Χιλάλ δεν τήρησαν ενός λεπτού σιγή σε αναμέτρηση με την Εστεγκλάλ στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League Ασίας, μετά από την αεροπορική τραγωδία στο Ιράν που στοίχισε τη ζωή σε 66 επιβαίνοντες.

Οι δύο εκπρόσωποι της Σαουδικής Αραβίας και του Ιράν συναντήθηκαν στην ουδέτερη έδρα του Μουσκάτ, στο Ομάν, αφού για λόγους ασφαλείας δεν διεξάγονται αγώνες στις δύο χώρες, όταν συναντώνται ομάδες τους.

Την Κυριακή, ένα εμπορικό αεροσκάφος συνετρίβη σε ομιχλώδη, ορεινή περιοχή νοτιοδυτικά του Ιράν, σκορπίζοντας πένθος στη χώρα.

Οι ποδοσφαιρικοί αξιωματούχοι της χώρας ζήτησαν να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης και όταν οι παίκτες της Εστεγκλάλ παρατάχθηκαν σε μία σειρά στο κέντρο του γηπέδου, περίμεναν να κάνουν το ίδιο και οι Σαουδάραβες συνάδελφοί τους.

Οι παίκτες της Αλ Χιλάλ, όμως, συνέχισαν το ζέσταμα, αψηφώντας αυτό που συνέβαινε εκείνη τη στιγμή.

Τον Ιούνιο του 2017, οι ποδοσφαιριστές της εθνικής Σαουδικής Αραβίας, τήρησαν την ίδια στάση πριν από αναμέτρηση με την Αυστραλία, όταν είχε συμφωνηθεί να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Μερικές ημέρες αργότερα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας της Μέσης Ανατολής είχε απολογηθεί για τη στάση των παικτών της.

Η Εστεγκλάλ νίκησε με 1-0 και παρέμεινε επικεφαλής του ομίλου.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ