ΚΟΣΜΟΣ

Νικητής ο Ρονάλντο και στα βραβεία Globe Soccer

Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates at the end of the Club World Cup final soccer match between Real Madrid and Gremio at Zayed Sports City stadium in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 16, 2017. Real Madrid won 1-0. (AP Photo/Hassan Ammar)
Real Madrid's Cristiano Ronaldo celebrates at the end of the Club World Cup final soccer match between Real Madrid and Gremio at Zayed Sports City stadium in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Saturday, Dec. 16, 2017. Real Madrid won 1-0. (AP Photo/Hassan Ammar) AP PHOTO/HASSAN AMMAR

Μετά από το The Best και τη Χρυσή Μπάλα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο νίκησε τον Λιονέλ Μέσι και στα βραβεία Globe Soccer, όπου σάρωσε η Ρεάλ Μαδρίτης. Η Primera Division καλύτερο πρωτάθλημα το 2017.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το βραβείο του Καλύτερου Ποδοσφαιριστή του Έτους στα βραβεία "Globe Soccer", ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το 2017.

Τα συγκεκριμένα βραβεία αποτελούν τα σημαντικότερα του αραβικού κόσμου και απονέμονται κάθε χρόνο από το 2010 σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ατζέντηδων και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων.

Ο Πορτογάλος δεν ήταν παρών στην εκδήλωση, αφού εκμεταλλεύεται τη διακοπή των πρωταθλημάτων για να κάνει διακοπές στις ΗΠΑ. Γι' αυτόν τον λόγο, το βραβείο του απένειμε ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, επίσης κάτοικος των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, σε ζωντανή μετάδοση με την αίθουσα όπου διεξαγόταν η εκδήλωση στο "Dubai International Sports Conference" των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

"Είναι μία σημαντική στιγμή για εμένα. Είμαι χαρούμενος που κατακτώ αυτό το βραβείο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές, τη Ρεάλ και όλους όσους με ψήφισαν. Ελπίζω να κάνουν το ίδιο και του χρόνου", δήλωσε γελώντας ο αρχισκόρερ της Ρεάλ.

Υποψήφιοι μαζί με τον Ρονάλντο ήταν οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Πάουλο Ντιμπάλα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Κιλιάν Εμπαπέ και Σέρχιο Ράμος.



Η Ρεάλ κατέκτησε το βραβείο του Καλύτερου Συλλόγου, το οποίο παρέλαβε ο Ζινεντίν Ζιντάν, που είχε ταξιδέψει στο Ντουμπάι, από τον Αλί αλ Ναμπουντά της "Audi", χορηγού των "μερένγκες". Ο "Ζιζού" κατέκτησε και το βραβείο του Καλύτερου Προπονητή του 2017, σε μία βραδιά με έντονο το χρώμα των πρωταθλητών Ισπανίας, Ευρώπης και κόσμου.

Νικητής ο Ρονάλντο και στα βραβεία Globe Soccer

Στα υπόλοιπα βραβεία, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ κατέκτησε το βραβείο του Καλύτερου Προπονητή Αραβικής Εθνικής ομάδας, επειδή οδήγησε την εθνική Αιγύπτου στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Ο Ζόρζε Μέντες αναδείχθηκε Καλύτερος Ατζέντης του 2017, ο αντιπρόεδρος της Μονακό, Βαντίμ Βασίλιεβ, Καλύτερος Ποδοσφαιρικός Παράγοντας και ο εκτελεστικός διευθυντής της Μάντσεστερ Σίτι, Φεράν Σοριάνο, παρέλαβε το βραβείο Καλύτερης Επιχείρησης.

Νικητής ο Ρονάλντο και στα βραβεία Globe Soccer

Ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ αναδείχθηκε Καλύτερος Διαιτητής, η Σαουδική Αραβία Καλύτερη Αραβική Εθνική ομάδα και η Primera Division Καλύτερο Πρωτάθλημα, με το βραβείο να απονέμει ο Φάμπιο Καπέλο στον πρόεδρο της λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας.

Νικητής ο Ρονάλντο και στα βραβεία Globe Soccer

Από εκεί και πέρα, ο Κάρλες Πουγιόλ πήρε βραβείο ποδοσφαιρικής καριέρας, όπως και ο Φραντσέσκο Τότι, ενώ ο Μαρτσέλο Λίπι πήρε βραβείο προπονητικής καριέρας, το οποίο του απένειμε ο Τότι.



Photo credits: AP Photo/Hassan Ammar

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ