ΚΟΣΜΟΣ

Ξυλοκοπήθηκε και αποχωρεί ο τεχνικός της Αλ Αχλί!

Ξυλοκοπήθηκε και αποχωρεί ο τεχνικός της Αλ Αχλί!

Στους 79 οι νεκροί από την τραγωδία στο Πορτ Σαίντ. Σκέφτεται να αποχωρήσει ο Πορτογάλος τεχνικός της Αλ Αχλί Μανουέλ Ζοζέ. "Πέθαιναν μπροστά στα μάτια μας" δηλώνει. Πορεία διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχρίρ.

Ο 65χρονος προπονητής μετά τα θλιβερά επεισόδια που κόστισαν τις ζωές δεκάδες ανθρώπων στο Πορτ Σαίντ επέστρεψε στην Πορτογαλία δηλώνοντας πως σκέφτεται να αποχωρήσει από την Αλ Αχλί.

Οι οπαδοί της Αλ Μάσρι εισέβαλαν μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ομάδα του Καίρου (3-1) προκαλώντας πρωτοφανές μακελειό.

Τα αποδυτήρια μετατράπηκαν σε... νεκροτομείο με τον Ζοζέ να μην μην πιστεύει στα μάτια μου. Ο πεπειραμένος τεχνικός από τύχη γλίτωσε τα χειρότερα καθώς δέχθηκε επίθεση και φέρει πολλαπλά τραύματα.

"Με χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές σε λαιμό, κεφάλι και πόδια. Ευτυχώς δεν πείραξαν τους ποδοσφαιριστές μας. Αισθανόμαστε μεγάλη θλίψη και κατά την επιστροφή μας επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

Εκφράζουμε την οδύνη μας αλλά και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους" ανέφερε ο Ζοζέ για να συμπληρώσει:

"Πλέον βλέπουμε με διαφορετικό μάτι τη ζωή. Παρότι όλοι με αγαπούν εδώ, αυτή η εμπειρία μου άλλαξε τη ζωή και τον τρόπο σκέψης".

Τον αποτροπιασμό του για την ποδοσφαιρική τραγωδία εξέφρασε και ο ασίσταντ του Ζοζέ, Πέδρο Μπάρνι. "Πρόκειται για μία καταστροφή χωρίς τέλος. Από το ξεκίνημα του αγώνα οι οπαδοί της Αλ Μάσρι, πετούσαν φωτοβολίδες και πέτρες στον πάγκο μας δίχως να υπάρξει καμία παρέμβαση.

Στο τέλος βιώσαμε την απόλυτη τρέλα καθώς δεν υπήρχε καμία ασφάλεια. Προσπαθήσαμε να σώσουμε τις ζωές των οπαδών μας, αλλά κάποιοι πέθαναν μπροστά στα μάτια μας".

Σημειώνεται ότι οι νεκροί από τα επεισόδια έχουν φτάσει τους 79 όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο Κάιρο. Μάλιστα υπάρχουν φόβοι πως θα αυξηθεί ο αριθμός.

Εκατοντάδες πολίτες πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας αλλά και του Ανώτατου Συμβουλίου της Αιγύπτου.

Ειδική επιτροπή θα ερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το παγκόσμιο ποδόσφαιρο πενθεί για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ανωτάτου συμβουλίου του στρατού.


TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ