ΚΟΣΜΟΣ

Καταργούν τον νόμο Μποσμάν οι Γερμανοί;

Καταργούν τον νόμο Μποσμάν οι Γερμανοί;

Την κατάργηση του Νόμου Μποσμάν έχουν θέσει ως στόχο οι Γερμανοί. Σε κίνδυνο η εύρυθμη λειτουργία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου εάν περάσουν οι θέσεις τους στις 27 Νοεμβρίου στην Ουάσινγκτον!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Ελλάδα αύριο" η FIF Pro (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών) θα κατεβάσει στους δρόμους περισσότερους από 50.000 ποδοσφαιριστές από 49 χώρες για το ποδοσφαιρικό "σκλαβοπάζαρο" που ετοιμάζει ο Γερμανός πρόεδρος της European Club Association (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων), Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε.

Όταν δημιουργήθηκε η κίνηση των "G 14" (των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουν. κτλ.) οι Γερμανοί κατάφεραν να αναδείξουν πρόεδρο τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε παλιά δόξα της Μπάγερν Μονάχου και της εθνικής Γερμανίας.

Ο Ρουμενίγκε με πρόσχημα ότι προστατεύει τα συμφέροντα τους, έμεινε εκεί και μέσω ενός προγράμματος της UEFA τους επιβάλλει τη θέληση του. Ποιο είναι αυτό; Το περίφημο "financial fair play".

Eίναι αυτό που επιβάλλει σε όλες τις ομάδες να έχουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, συνεπώς να μην χρωστούν σε κανέναν.

Έτσι έμεινε εκτός Ευρώπης η ΑΕΚ, λόγω χρεών, έτσι οι ομάδες του Νότου δεν θα μπορούν, πλέον, να ξοδεύουν για αγορές μεγάλων παικτών, οι οποίοι, φυσικά θα καταλήγουν σε συλλόγους της Βόρειας Ευρώπης.

Παρεμπιπτόντως, οι γερμανικές ομάδες με πρώτη την Μπάγερν Μονάχουν παρουσίασαν τεράστια κέρδη το 2011.

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, Ζαν-Λιγκ Ντεάν ηγείται του "Financial fair play", με τον πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί να επιμένει φανατικά υπέρ του συγκεκριμένου προγράμματος δίχως ωστόσο να έχει τοποθετηθεί ακόμη για την κατάργηση του Νόμου Μποσμάν.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας επιβεβαίωσε και η κυρία Μαρία Τσιγώνη, εκπρόσωπος του ΠΣΑΠ. "Πράγματι οι Γερμανοί θέλουν την κατάργηση του Νόμου Μποσμάν. Θα δοθεί μάχη" τόνισε χαρακτηριστικά.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ