ΚΟΣΜΟΣ

Επίκειται αυστηρή τιμωρία για Πλατινί

Επίκειται αυστηρή τιμωρία για Πλατινί

Ο Μισέλ Πλατινί αναμένεται να τιμωρηθεί αυστηρά μετά και την απόρριψη του αιτήματός του για αναστολή της ποινής αποκλεισμού 90 ημερών από οποιαδήποτε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο. Διαβάστε αναλυτικά.

Δύσκολες στιγμές διάγει ο Μισέλ Πλατινί, ο οποίος διατηρείται σε αργία μετά την απόρριψη από το CAS του αιτήματος του για να ενεργοποιηθεί στην προεδρία της UEFA. Ο Γάλλος παράγοντας αναμένεται να τιμωρηθεί παραδειγματικά και ουσιαστικά να "τελειώσει" από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Δεοντολογίας της FIFA, Αντρέας Μπαντέλ, μίλησε στην "Equipe" για την υπόθεση των σχεδόν 2.000.000 ευρώ που πήρε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία και ουσιαστικά άνοιξαν τον Ασκό του Αιόλου για τον ίδιο και την παρουσία του στα υψηλά κλιμάκια του αθλήματος.

"Ο Μισέλ Πλατινί θα τιμωρηθεί σίγουρα για αρκετά χρόνια", είπε για τον Πλατινί και για τον Μπλάτερ ανέφερε πως " δεν υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μία τιμωρία μερικών ετών και μία ισόβια" και ο λόγος έχει να κάνει με την ηλικία του, διότι ο Ελβετός είναι ήδη 79 ετών, επομένως έτσι και αλλιώς δεν θα είχε πολλά χρόνια μπροστά του.

Βέβαια, οι νομικοί εκπρόσωποι του Μισέλ Πλατινί δεν άφησαν ασχολίαστη την τοποθέτηση του Μπαντέλ και κάνουν λόγο για τεχνητή παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας και πως "η Επιτροπή Δεοντολογίας έχει πολιτικές επιδιώξεις για τις οποίες χρησιμοποιεί αντιφατικά επιχειρήματα". Μάλιστα, επισημαίνουν ακόμα πως ο πελάτης του έχει υποστεί κυρώσεις πριν απολογηθεί και πως καταγγέλλει αυτές τις πρακτικές εις βάρος του, διότι θεωρεί πως η διαδικασία που ακολουθεί, δεν είναι αδιάβλητη.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ