ΚΟΣΜΟΣ

Απαιτούν την αναβολή στην εκλογή προέδρου της FIFA

Απαιτούν την αναβολή στην εκλογή προέδρου της FIFA

Αρκετά στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA ζητούν την αναβολή των αρχαιρεσιών για την εκλογή νέου προέδρου, αφουγκραζόμενοι το κλίμα που επικρατεί.

Εδώ και μήνες η FIFA ταλανίζεται από σκάνδαλα διαφθοράς, τα οποία την αγγίζουν στο ανώτατο επίπεδο, εμπλέκοντας τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο και στελέχη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ακόμα και ο πρόεδρος της UEFA και ένας εκ των πιθανότερων αντικαταστατών του Σεπ Μπλάτερ, ο Μισέλ Πλατινί, έχει εμπλακεί στην υπόθεση και έχει παυθεί προσωρινά από τα καθήκοντα του.

Ενώπιον της πρωτοφανούς κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, πολλοί αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου εκτιμούν ότι οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου προέδρου, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τις 26 Φεβρουαρίου του 2016, επιβάλλεται να αναβληθούν έως ότου καταλήξουν οι έρευνες των ελβετικών δικαστικών αρχών.

Πρωτεργάτες αυτής της κίνηση είναι ο Άγγλος, Ντέιβιντ Γκιλ, ο Γερμανός, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ και ο Βέλγος Μισέλ Ντε Χοόυτζ, οι οποίοι απαιτούν τη μεταφορά της διαδικασίας, μέχρι τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ