ΙΤΑΛΙΑ

Βερόνα: Κλείνει κομμάτι της κερκίδας για τη ρατσιστική επίθεση σε Μπαλοτέλι

Italy's Mario Balotelli leaves the field as he is substituted during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Poland at Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, Friday, Sept. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni)
Italy's Mario Balotelli leaves the field as he is substituted during the UEFA Nations League soccer match between Italy and Poland at Dall'Ara stadium in Bologna, Italy, Friday, Sept. 7, 2018. (AP Photo/Antonio Calanni) AP PHOTO/ANTONIO CALANNI

Τα ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του Μάριο Μπαλοτέλι έφεραν τιμωρία για την Βερόνα, με τον αθλητικό δικαστή να επιβάλλει για ένα ματς κλείσιμο της κερκίδας των φανατικών οπαδών της.

Η οργισμένη αντίδραση του Μάριο Μπαλοτέλι κατά τη διάρκεια του Ελλάς Βερόνα - Μπρέσια για τα ρατσιστικά συνθήματα που ακούστηκαν εις βάρος του από την κερκίδα των οργανωμένων τιφόζι των γηπεδούχων, έφεραν και τιμωρίες.

Αρχικά ήταν η ίδια η διοίκηση των τζαλομπλού που τιμώρησε με αποκλεισμό από το γήπεδο για 11 χρόνια τον αρχηγό των οργανωμένων της οπαδών, Λούκα Καστελίνι, μετά τη ρατσιστική του δήλωση ότι ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν θα γίνει ποτέ Ιταλός 100%, ενώ ακολούθησε και η τιμωρία από την πλευρά της ιταλικής αθλητικής δικαιοσύνης.

Όπως έγινε γνωστό, θα κλείσει για ένα παιχνίδι πρωταθλήματος η "Poltrone Est" (χωρητικότητας 3.590 θεατών) που φιλοξενεί τους φανατικούς οπαδούς της Βερόνα, με τον αθλητικό δικαστή να αποδίδει την επιβολή ποινής στο γεγονός ότι "τις ρατσιστικές κραυγές μπορούσε να τις ακούσει όχι μόνο ο παίκτης αλλά και ένας εκπρόσωπος από την ομοσπονδία που ήταν σε κοντινή θύρα".

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν επιβλήθηκε ποινή για τις υπόλοιπες θύρες του "Μπεντεγκόντι" καθώς μετά από τη ρατσιστική επίθεση ακούστηκε και σύνθημα υποστήριξης για τον Μπαλοτέλι καθώς και χειροκροτήματα από τους περισσότερους θεατές που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο γήπεδο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΠΑΛΟΤΕΛΙ

Η επίθεση στον Μπαλοτέλι αλλά και έντονη αντίδρασή του ( κλώτσησε τη μπάλα στην κερκίδα και απείλησε να φύγει από το γήπεδο της Βερόνα) δημιούργησε πάντως και ένα εκπληκτικο κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπο του Ιταλού φορ, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ρόμα το μεσημέρι της Τρίτης να είναι χαρακτηριστική:

"Η Ρόμα στέκεται στο πλευρό του Μάριο Μπαλοτέλι για τα ρατσιστικά συνθήματα της Κυριακής. Είτε είναι 200 είτε 2.000 άτομα, ο ρατσισμός δεν είναι ανεκτός.

Είναι ώρα να διαλέξουμε με ποιανού το μέρος θα είμαστε, με αυτόν που είναι έτοιμος να τα βάλει με το ρατσισμό ή με αυτόν που του επιτρέπει να καταστρέψει το παιχνίδι που αγαπάμε".

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ