ΙΤΑΛΙΑ

Τότι: Συνάντησε το κορίτσι που βγήκε από κώμα ακούγοντας τη φωνή του

Τότι: Συνάντησε το κορίτσι που βγήκε από κώμα ακούγοντας τη φωνή του

Ένα συγκινητικό ραντεβού έλαβε χώρα την Δευτέρα σε νοσοκομείο της Ρώμης, με τον Φραντσέσκο Τότι να συναντάει από κοντά την Ιλένια, το κορίτσι που κατάφερε να ξυπνήσει μετά από 9 μήνες σε κώμα, ακούγοντας τη φωνή του θρυλικού καπιτάνο της Ρόμα (videos).

Ο Φραντσέσκο Τότι έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εδώ και χρόνια μετά από μία πολύ μεγάλη καριέρα με τη φανέλα της Ρόμα, της μοναδικής ομάδας της οποίας φόρεσε τη φανέλα, παρόλα αυτά εξακολουθεί να εμπνέει τις νεότερες γενιές.

Μία απόδειξη είναι η απίστευτη ιστορία της Ιλένια Ματίλι, με την πρώην παίκτρια της Λάτσιο αλλά και φαν της Ρόμα να πέφτει θύμα τροχαίου στις 15 Δεκεμβρίου 2009 μαζί με τη φίλη της Μαρτίνα, με τη φίλη της να χάνει ακαριαία τη ζωή της και εκείνη να διακομίζεται στο νοσοκομείο της Ρώμης "Policlinico Gemelli".

Εκεί έμεινε για σχεδόν εννέα μήνες, με τους γονείς τους να κάνουν ό,τι μπορούν για να την κάνουν να ξυπνήσει από τον λήθαργο που κάθε ημέρα την τραβούσε προς το θάνατο και μακριά από τη ζωή: της έβαζαν να ακούει καθημερινά τον ύμνο της Ρόμα αλλά και περιγραφές αγώνων των τζαλορόσι καθώς και μηνύματα φίλων και συγγενών της.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν λειτούργησε ώστε τη δουν να ανοίγει ξανά τα μάτια της, με τους γονείς να αποφασίζουν τότε να στραφούν στον Φραντσέσκο Τότι. "Φραντσέσκο σε περιμένουμε" ήταν η έκκληση των απελπισμένων γονιών, με τον καπιτάνο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά τους και να της λέει τα εξής σε video-μήνυμα:

"Ιλένια μην τα παρατάς, θα τα καταφέρεις, είμαστε όλοι μαζί σου". Λόγια που φαίνεται πως χτύπησαν τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής της και το θαύμα έγινε, με τον Τότι, μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση 44 χρόνων ζωής, να επισκέπτεται το νοσοκομείο για να τη δει από κοντά και να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει ένα όνειρο που είχε από παιδί: να δει διά ζώσης το είδωλό της.

"Αγκαλιαστήκαμε, η Ιλένια έκλαψε και συγκινηθήκαμε. Αν ξύπνησε χάρη σε μένα; Είμαι ευτυχισμένος, θα την είχα βοηθήσει ακόμα νωρίτερα αν το ήξερα. Θα συναντηθούμε ξανά όταν θα βγει από το νοσοκομείο", δήλωσε εξερχόμενος από το νοσοκομείο ο Τότι, που δεν αρνήθηκε μάλιστα να βγάλει selfie με το νεαρό κορίτσι για να την δημοσιεύσει κατόπιν με καμάρι στον προσωπικό λογαριασμό της στα social media.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ