ΙΤΑΛΙΑ

Το "μήνυμα" του Κόντε σε Μπαλοτέλι

Το "μήνυμα" του Κόντε σε Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι εμφανίζεται αναγεννημένος στη Μίλαν μετά την καταστροφική του σεζόν στη Λίβερπουλ όμως η πόρτα της εθνικής Ιταλίας δεν έχει ανοίξει ακόμα για αυτόν. Διαβάστε πως αιτιολόγησε τον αποκλεισμό του ο Αντόνιο Κόντε.

Η εθνική Ιταλίας ξεκίνησε την προετοιμασία της για τα ματς με Αζερμπαϊτζάν και Νορβηγία στα οποία φιλοδοξεί να σφραγίσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2016 όμως από αυτή την προσπάθεια των "ατζούρι θα απουσιάσει ο Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο "Super Mario" προέρχεται βέβαια από τραυματισμό που τον κράτησε εκτός από το τελευταίο ματς της Μίλαν στο πρωτάθλημα απέναντι στη Νάπολι, σύμφωνα όμως με τον Αντόνιο Κόντε την ίδια απόφαση θα έπαιρνε ακόμα και αν 25χρονος φορ δεν αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα τραυματισμού.

Τον λόγο τον αποκάλυψε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε: "Ακόμα και να μην ήταν τραυματίας ο Μπαλοτέλι δεν θα τον είχα συμπεριλάβει. Για να επιστρέψεις στην εθνική ομάδα δεν φτάνουν δύο παιχνίδια ή ένα γκολ με εκτέλεση φάουλ (σ.σ. έτσι σκόραρε κόντρα στην Ουντινέζε στο 'Φρίουλι").

Υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει κανείς και που απαιτεί μία σειρά αγώνων, εμφανίσεων και συμπεριφοράς. Αυτό είναι ένα μήνυμα που το στέλνω σε όλους και όχι μόνο στον Μάριο που εκτός των αλλων, από όσα μου έχει πει ο Μιχάιλοβιτς, δουλεύει καλά".

Η αλήθεια πάντως είναι πως πέρα από την άποψη που έχει ο Κόντε για τον Μπαλοτέλι, αυτή την περίοδο η "σκουάντρα ατζούρα" δείχνει να έχει αρκετές λύσεις για την επίθεση. Ο ίδιος ο Κόντε παραδέχτηκε πως σε σύστημα 4-3-3 μπορεί να στηριχτεί στους Ινσίνιε, Ελ Σααραουί, Καντρέβα και Μπεράρντι ενώ σε σύστημα 4-4-2 έχει στη φαρέτρα του αρκετές επιλογές όπως οι Έντερ, Τζοβίνκο, Κουαλιαρέλα και Τζάτζα.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ