ΙΤΑΛΙΑ

ΣΠΑΛ - Γιουβέντους 1-2: Κορυφή με νέο ρεκόρ από Ρονάλντο

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates scoring his side's first goal, during an Italian Serie A soccer match between Spal and Juventus at the Paolo Mazza stadium in Ferrara, Italy, Saturday, Feb. 22, 2020. (Filippo Rubin/LaPresse via AP)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates scoring his side's first goal, during an Italian Serie A soccer match between Spal and Juventus at the Paolo Mazza stadium in Ferrara, Italy, Saturday, Feb. 22, 2020. (Filippo Rubin/LaPresse via AP) FILIPPO RUBIN/LAPRESSE VIA AP

Με τον Κριστιάνο Ροναλντο να βρίσκει δίχτυα για 11ο σερί ματς πρωταθλήματος η Γιουβέντους επιβλήθηκε εκτός έδρας 2-1 της ΣΠΑΛ και θα υποδεχτεί ως πρωτοπόρος την Ίντερ στο μεγάλο ντέρμπι της 1ης Μαρτίου.

Μετά από τις ήττες από Νάπολι (1-2) και Βερόνα (1-2) η Γιουβέντους διέκοψε το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων μακριά από το σπίτι της, καθώς νίκησε 2-1 στο "Πάολο Μάτσα" την ουραγό ΣΠΑΛ και εξασφάλισε πως θα παραμείνει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας και μετά το πέρας της 25ης αγωνιστικής.

Το σκορ για την βέκια σινιόρα άνοιξε στο 39' ο Ρονάλντο (ασίστ ο Κουαδράδο) και ήταν ιστορικό, καθώς στο ματς Νο 1000 στην καριέρα του ο CR7 σκόραρε για 11ο σερί ματς πρωταθλήματος που αγωνίζεται και ισοφάρισε το ρεκόρ που μοιράζονταν μέχρι πρότινος μόνο δύο παίκτες: ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα από τη σεζόν 1994-95 με την Φιορεντίνα και ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα από την περυσινή σεζόν με την Σαμπντόρια.

Juventus' Cristiano Ronaldo beats Spal goakeeper Etrit Berisha to score a goal that was disallowed by referee after checking the VAR, during an Italian Serie A soccer match between Spal and Juventus at the Paolo Mazza stadium in Ferrara, Italy, Saturday, Feb. 22, 2020. (Filippo Rubin/LaPresse via AP)
Juventus' Cristiano Ronaldo beats Spal goakeeper Etrit Berisha to score a goal that was disallowed by referee after checking the VAR, during an Italian Serie A soccer match between Spal and Juventus at the Paolo Mazza stadium in Ferrara, Italy, Saturday, Feb. 22, 2020. (Filippo Rubin/LaPresse via AP) FILIPPO RUBIN/LAPRESSE VIA AP

Με το γκολ αυτό, ο 35χρονος ηγέτης των μπιανκονέρι ισοφάρισε μάλιστα το ρεκόρ του Ρουί Κόστα ως ο κορυφαίος Πορτογάλος σκόρερ στην ιστορία της Serie A με 42 γκολ, ενώ κόντρα στην Ίντερ στο ντέρμπι της 1ης Μαρτίου θα έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία, αν σκοράρει για 12ο στη σειρά ματς πρωταθλήματος που παίρνει μέρος.

Μετά το γκολ του Ρονάλντο, ήρθε εκείνο του Ράμσεϊ στο 60' (ασίστ ο Ντιμπάλα) για να φέρει σε ακόμα πιο ευχάριστη θέση την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, με την ΣΠΑΛ από την πλευρά της να μειώνει στο 69'΄με εύστοχο πέναλτι του Πετάνια αλλά να μην καταφέρνει στον χρόνο που της είχε απομείνει να απειλήσει την Γιουβέντους και να πάρει έστω έναν βαθμό.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου

Μπρέσια - Νάπολι 1-2 (26' Τσανσελόρ / 49' πεν. Ινσίνιε, 54' Φαμπιάν Ρουίθ)

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου

Μπολόνια - Ουντινέζε 1-1 (90+1' Παλάσιο / 33' Οκάκα)

ΣΠΑΛ - Γιουβέντους 1-2 (69' πεν. Πετάνια / 39' Ρονάλντο, 60' Ράμσεϊ)

Φιορεντίνα - Μίλαν (21:45)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Τζένοα - Λάτσιο (13:30)

Αταλάντα - Σασουόλο (16:00)

Βερόνα - Κάλιαρι (16:00)

Τορίνο - Πάρμα (16:00)

Ρόμα - Λέτσε (19:00)

Ίντερ - Σαμπντόρια (21:45)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SERIE A:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ