ΙΤΑΛΙΑ

Σφαίρες στα γραφεία των επικεφαλής διαιτησίας στην Ιταλία

Marcello Nicchi, president of the referee Italian soccer federation, center,  attends the draws for the upcoming Italian soccer Serie A championship in Rho, near Milan, Italy, Monday, July 27 , 2015. (AP Photo/Luca Bruno)
Marcello Nicchi, president of the referee Italian soccer federation, center, attends the draws for the upcoming Italian soccer Serie A championship in Rho, near Milan, Italy, Monday, July 27 , 2015. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Η διαμάχη των διαιτητών της Ιταλίας με οπαδούς της Λάτσιο και όχι μόνο, για λάθη και για VAR, οδήγησαν ακόμα και σε αποστολή σφαιρών στα γραφεία της Ένωσης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος Μαρτσέλο Νίκι.

Σκηνές που θυμίζουν... Ελλάδα εκτυλίσσονται στη γειτονική Ιταλία, αφού ο πρόεδρος της Ένωσης Διαιτητών, Μαρτσέλο Νίκι, αποκάλυψε ότι οι επικεφαλής της AIA έλαβαν φακέλους με σφαίρες στα γραφεία τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Μεγάλη Πέμπτη για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τους φιλάθλους της Λάτσιο και την αγωγή την οποία έχουν υποβάλλει εναντίον των διαιτητών του αγώνα με την Τορίνο, Πιέρο Τζιακομέλι και Μάρκο ντι Μπέλο, ο Νίκι καταδίκασε την ενέργεια, χαρακτηρίζοντάς την "σκανδαλώδη".

"Πρόσφατα υπήρξαν διαμαρτυρίες και ακόμη περισσότερα πράγματα εναντίον διαιτητών και κανείς δεν είπε κουβέντα γι' αυτό. Χθες, ο Ντι Μπέλο έβγαλε το ντέρμπι του Μιλάνο πολύ καλά, όμως αυτός κι ακόμα ένας άνθρωπος θα εμφανιστούν ενώπιον του ειρηνοδικείου για υποτιθέμενα σφάλματα. Εκκλήθησαν από την Ένωση Καταναλωτών, κάτι πολύ σοβαρό".

"Πείτε μου, αν ο Λιονέλ Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ή ένας παίκτης της Serie A, χάσει μια ευκαιρία, θα καταλήξει στο δικαστήριο την επόμενη εβδομάδα; Είναι σκανδαλώδες. Πώς μπορούμε να στέλνουμε τους διαιτητές στα γήπεδα όταν, αν συμβεί να υποπέσουν σε κάποιο λάθος, θα έχουν αυτήν τη μοίρα;"

Στη συνέχεια, ο Ιταλός άλλοτε διεθνής διαιτητής προέβη στην αποκάλυψη: "Στα γραφεία της AIA λάβαμε φακέλους που περιελάμβαναν σφαίρες με παραλήπτες εμένα, τον αντιπρόεδρο (σ.σ. Ναρκίζο Πιζακρέτα) και τον (σ.σ. επικεφαλής VAR) Νικόλα Ριτσόλι".

"Ένας τηλεσχολιαστής είπε σε μετάδοση 'στον πόλεμο πυροβολείς, πρέπει να πυροβολήσουμε τους διαιτητές'. Τον αναφέραμε και θα ακολουθούμε την ιστορία καθώς εκτυλίσσεται, όμως ως αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών δεχόμαστε σφαίρες στην αλληλογραφία μας".

Photo credits: AP Photo/Luca Bruno

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ