Παραιτήθηκε ο Ταβέκιο απ' την Ιταλική Ομοσπονδία

O αποκλεισμός απ' τη Σουηδία προκάλεσε εξελίξεις στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αφού πέρα απ' τον Τζαν Πιέρο Βεντούρα που αποχώρησε απ' την τεχνική ηγεσία, παρελθόν αποτελεί κι ο πρόεδρος, Κάρλο Ταβέκιο.

Παρελθόν απ' τη θέση του προέδρου της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελεί ο Κάρλο Ταβέκιο, καθώς υπέβαλε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια του σημερινού ΔΣ. Η αδυναμία της "σκουάντρα ατζούρα" να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αρχικά, ο Τζαν Πιέρο Βεντούρα απομακρύνθηκε απ' την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν "φωνές" τόσο εντός όσο κι εκτός Ομοσπονδίας που ζητούσαν την αποχώρηση του Ταβέκιο, αφού είχε χαθεί η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του.

Ο 74χρονος παράγοντας είχε εκλεχθεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2014. Όμως, δύο μήνες αργότερα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό έξι μηνών από κάθε δραστηριότητα εξαιτίας ρατσιστικού σχολίου. Συγκεκριμένα, λίγους μήνες πριν αναλάβει τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας, είχε καταφερθεί εναντίον των ξένων ποδοσφαιριστών της Λάτσιο.

"Στην Αγγλία εξετάζουν πάντα αν οι ξένοι έχουν τον απαραίτητο επαγγελματισμό για να παίξουν. Στην Ιταλία κάποιοι που πριν έτρωγαν μπανάνες, παίζουν βασικοί στη Λάτσιο", ήταν το σχόλιο που προκάλεσε την τιμωρία του.

Τον Μάρτιο του 2017 επανεκλέχθηκε στον προεδρικό θώκο, αλλά η δεύτερη θητεία δεν κράτησε για πολύ, αφού ο αποκλεισμός στα μπαράζ του Μουντιάλ 2018 ήταν καταδικαστικός και για τον ίδιο.

Photo Credits: AP Photo/Gregorio Borgia

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η είσοδος στο πιο διαστημικό πάρτι του κόσμου κοστίζει 4300 ευρώ

Από σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις τα γενέθλιά σου σε συνθήκες μηδενικής βαρύτρητας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24