ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Μαλεζάνι ξέσπασε: "Το ποδόσφαιρο με ξέχασε, τα μίντια με κατέστρεψαν"

Palermo's coach Alberto Malesani smiles prior to the start of a Serie A soccer match against Chievo at Bentegodi stadium in Verona, Italy, Saturday, Feb. 16, 2013. (AP Photo/Felice Calabro')
Palermo's coach Alberto Malesani smiles prior to the start of a Serie A soccer match against Chievo at Bentegodi stadium in Verona, Italy, Saturday, Feb. 16, 2013. (AP Photo/Felice Calabro') AP PHOTO/FELICE CALABRO'

Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έκατσε για τελευταία φορά σε πάγκο το 2014 με τη Σασουόλο και σύμφωνα με τον ίδιο η αιτία έχει να κάνει με το ότι έχει πέσει θύμα της εικόνας που έχουν παρουσιάσει για αυτόν τα μίντια.

Από το 1993 μέχρι το 2014 ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι έκατσε στον πάγκο 14 διαφορετικών ομάδων, με τις 13 να είναι ιταλικές και μόνο μία να είναι εκτός συνόρων: ο Παναθηναϊκός στον οποίο βρέθηκε στα μέσα της περασμένης δεκαετίας.

Τώρα όμως, βρίσκεται εδώ και τέσσερα χρόνια στο ταμείο ανεργίας, με τον 64χρονο τεχνικό να έχει έντονα παράπονα για τη συμπεριφορά του κόσμου του ποδοσφαίρου προς το πρόσωπό του και να τα διατυπώνει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην "Corriere dello Sport":

"Ομολογώ ότι σκεφτόμουν πως θα τελείωνα καλύτερα την καριέρα μου. Πιθανότατα έχω μεγάλη ευθύνη για τις λανθασμένες επιλογές που έκανα, έπρεπε να είχα πάρει άλλες αποφάσεις.

Άρχισα να αναρωτιέμαι και εγώ ο ίδιος γιατί δεν με καλεί κανείς και συνειδητοποίησα πως έπεσε η εκτίμηση προς το πρόσωπό μου, κάποιος θεώρησε πως είμαι στο τέλος του δρόμου ή ήθελε να τελειώσει την καριέρα μου.

Ποιος θα το ήθελε; Δεν έχω όνομα και επώνυμο να αποκαλύψω. Οι κυριότερες ευθύνες ανήκουν σε μένα, το σύστημα δουλειάς μου δεν ήταν προσαρμοσμένο σε σύντομες εμπειρίες, ο τρόπος με τον οποίο διδάσκω το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη από περισσότερο χρόνο.

Πέρα όμως από όλα αυτά, προσθέτω πως με κατέστρεψαν και τα μίντια", τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, που οι περισσότεροι στην Ελλάδα τον έχουν στη μνήμη τους για το αλησμόνητο ξέσπασμά του σε συνέντευξη Τύπου ως τεχνικός του Παναθηναϊκού μετά από αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ (2-2, τη σεζόν 2005-06).

Κληθείς να γίνει πιο συγκεκριμένος για το κακό που έκαναν στην καριέρα του τα μίντια, είπε: "Κρίθηκα για τις εικόνες και όχι για τη δουλειά που έκανα στο γήπεδο, όπως δηλαδή θα έπρεπε να ισχύει.

Ο τρόπος που εξωτερικεύα τις αντιδράσεις μου, οι εκφράσεις μου, ο τρόπος που είχα να είμαι άνθρωπος και να δείχνω το πάθος μου για το ποδόσφαιρο, χρησιμοποιήθηκαν από τα μίντια για να με κοροϊδέψουν και να με λοιδωρήσουν.

Είναι σαν να με έχει ξεχάσει το ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να καταλάβω τι έχω κάνει λάθος. Μου λείπει το ποδόσφαιρο, ήταν η ζωή μου και τώρα είμαι άδειος μέσα μου.

Δυστυχώς εμένα μου λείπει το ποδόσφαιρο αλλά όλα δείχνουν πως εγώ στο ποδόσφαιρο λείπω λίγο..."

Photo Credits: AP Photo/Felice Calabro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ