ΙΤΑΛΙΑ

Ο κορονοϊός έβαλε πρόωρο τέλος στην Serie C

Ο κορονοϊός έβαλε πρόωρο τέλος στην Serie C

Οι σύλλογοι της τρίτης κατηγορίας της Ιταλίας συμφώνησαν για την οριστική διακοπή της Serie C, κάτι που σημαίνει πως θα πάρουν σίγουρα το εισιτήριο για τη δεύτερη κατηγορία τη νέα σεζόν οι Μόντσα, Βιντσέντζα, Ρετζίνα και Κάρπι.

Την ώρα που στην γειτονική Ιταλία δίνουν μάχη για να επιστρέψουν στην κανονικότητα και να ολοκληρωθεί κανονικά η ποδοσφαιρική σεζόν στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία, οι άνθρωποι που διαχειρίζονται τις τύχες της τρίτης κατηγορίας αποφάσισαν να κατεβάσουν οριστικά ρολά.

Με δεδομένο πως είναι αδύνατο για τους συλλόγους να ακολουθήσουν όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα που απαιτούνται για την ασφάλεια των αθλητών εν μέσω κορονοϊού, συμφώνησαν ώστε να μπει πρόωρο τέλος στο πρωτάθλημα της Serie C, κάτι που σημαίνει πως οι Μόντσα, Βιτσέντζα και Ρετζίνα θα πάρουν αυτόματα το εισιτήριο για την Serie B.

Αυτό θα γίνει καθώς μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος οι συγκεκριμένες ομάδες ήταν επικεφαλής στη βαθμολογία του ομίλου που συμμετείχαν, ενώ όλα δείχνουν πως θα τους ακολουθήσει η Κάρπι.

ΧΩΡΙΣ ΠΛΕΙ ΟΦ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΟΔΟΥ

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, θα διεξαγόταν αγώνας πλέι οφ για το τέταρτο εισιτήριο που οδηγεί στην Serie B, με τον μαθηματικό υπολογισμό να οδηγεί στο συμπέρασμα πως η Κάρπι θα ήταν πάνω από την Μπάρι στη βαθμολογία και έτσι να παίρνει λογικά αυτή το δρόμο της ανόδου.

Οι ομάδες συμφώνησαν επίσης να μην υπάρξει υποβιβασμός και το μόνο που απομένει για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, είναι να υπάρχει η επίσημη έγκριση από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC).

ΕΙΔΙΚΗ ΜΝΕΙΑ ΣΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ

"Αυτή ήταν η καλύτερη συνεδρίαση στην οποία έχω λάβει μέρος από τότε που είμαι πρόεδρος της Lega Pro. Είδα υπευθυνότητα και σεβασμό. Και οι 60 σύλλογοι δήλωσαν παρών μέσω τηλεδιάσκεψης και η ευαισθησία ήταν το πιο σημαντικό συστατικό.

Υπήρχε μία συζήτηση για το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου, με μερικούς να θεωρούν ότι πρέπει να δοθεί μέσω πλέι οφς, όμως ψηφίσαμε στο να δοθεί χωρίς να γίνουν αγώνες", δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής που είναι υπεύθυνη για το πρωτάθλημα της τρίτης κατηγορίας στην Ιταλία, Φραντσέσκο Γκιρέλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ