ΙΤΑΛΙΑ

Ο αρχηγός των ultras της Βερόνα απάντησε στον Μπαλοτέλι περί ρατσισμού

Ο αρχηγός των ultras της Βερόνα απάντησε στον Μπαλοτέλι περί ρατσισμού

Ο επικεφαλής των οργανωμένων οπαδών της Βερόνα απέρριψε τις κατηγορίες του Μπαλοτέλι περί ρατσιστικής επίθεσης εις βάρος του ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν θα γίνει ποτέ 100% Ιταλός.

Ο Μάριο Μπαλοτέλι έγινε στόχος ρατσιστικής επίθεσης στο "Μπεντεγκόντι" κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του Ελλάς Βερόνα - Μπρέσια και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να το αναδείξει, κλωτσώντας με δύναμη τη μπάλα στην κερκίδα των υβριστών του και απειλώντας να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβει ο διαιτητής και να απειλήσει με οριστική διακοπή αν συνεχίζονταν τα συνθήματα εις βάρος του "Super Mario", με τον 29χρονο φορ από την πλευρά του να στηλιτεύει αυτές τις συμπεριφορές και να δημοσιεύει video στο λογαριασμό του στο Instagram για να εκθέσει τους οπαδούς των Βερονέζων.

Μία ημέρα πάντως μετά τον αγώνα, ήρθε και η απάντηση από τον επικεφαλής των ultras των τζαλομπλού, Λούκα Καστελίνι, που παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων "Ansa" και υπεραμύνθηκε της συμπεριφοράς των ομοϊδεατών του.

Τόνισε δε πως ο "Super Mario" είχε σχεδιάσει να προβεί σε αυτή την κίνηση για να προκαλέσει το ενδιαφέρον και πως ο παίκτης της Μπρέσια είναι μεν Ιταλός αλλά όχι 100%!

Διαβάστε ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης:

"O Mπαλοτέλι, που είναι ένας τελειωμένος ποδοσφαιριστής, αποφάσισε χθες, παρακινούμενος κατά τη γνώμη μου από κάποιον ή κάτι, να γελοιοποιηθεί πετώντας τη μπάλα στην κερκίδα

Την επόμενη χρονιά δεν θα παίζει πια ποδόσφαιρο, θα πάει στην τηλεόραση να κάνει την πριμαντόνα. Μόλις βρέθηκε κάτω από το πέταλο των οργανωμένων οπαδών της Βερόνα πέταξε τη μπάλα.

Στην Βερόνα εκνευρίζεται επειδή του τραγουδάμε "Μάριο Μάριο" ενώ εκείνος προτιμάει να τον προσβάλλουν, όπως κάνουν όλοι. Κακολόγησε την Βερόνα με αυτά που είπε.

Εμείς έχουμε μία ποδοσφαιρική κουλτούρα συγκεκριμένη, είμαστε οπαδοί που μπορεί να κοροϊδέψουμε έναν παίκτη που είναι καραφλός ή που έχει μακριά μαλλιά, έναν παίκτη που κατάγεται από τον ιταλικό Νότο ή έναν έγχρωμο παίκτη, όμως δεν το κάνουμε έχοντας πολιτικά ή ρατσιστικά ένστικτα.

Ο διαιτητής, όταν ο Μπαλοτέλι πέταξε μακριά τη μπάλα, δεν κατάλαβε γιατί το έκανε. Και εσείς περιμένετε τώρα τον αθλητικό δικαστή. Θα δείτε πως το πέταλο της Βερόνα δεν θα τιμωρηθεί.

Αυτές οι κραυγές βγήκαν μόνο από τέσσερα άτομα που τις άκουσε μόνο αυτός που έκανε το video. Μόνο στο κεφάλι του Μπαλοτέλι ακούστηκαν αυτές οι κραυγές.

Ο Μπαλοτέλι είναι Ιταλός επειδή έχει ιταλική υπηκοότητα. Δεν θα μπορέσει όμως ποτέ να είναι Ιταλός 100%. Εάν είμαστε ρατσιστές οι οπαδοί της Βερόνα; Έχουμε και εμείς έναν νέγρο στην ομάδα μας, που σημείωσε χθες (2/11), και όλη η Βερόνα τον χειροκρότησε.

Υπάρχει πρόβλημα που τον λέω μαύρο; Θα έρθουν να μου κρεμάσουν κουδούνια για αυτό που λέω;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ξέσπασμα Μπαλοτέλι στο Instagram για τη ρατσιστική επίθεση εις βάρος του
Μπαλοτέλι: Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα των ρατσιστών και πήγε να φύγει από το γήπεδο
Τζούριτς: "Ψέματα από Μπαλοτέλι, κανένα ρατσιστικό σύνθημα εις βάρος του"
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ