ΙΤΑΛΙΑ

Νάπολι - Ίντερ 1-1: Με ρεκόρ του Μέρτενς την πρόκριση στον τελικό οι Παρτενοπέι

Νάπολι - Ίντερ 1-1: Με ρεκόρ του Μέρτενς την πρόκριση στον τελικό οι Παρτενοπέι

Η Νάπολι έμεινε ισόπαλη 1-1 με την Ίντερ στο "Σαν Πάουλο", αλλά σε συνδυασμό με το 1-0 του πρώτου αγώνα πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παρτενοπέι ο Μέρτενς.

Μπορεί η Νάπολι να μην έπιασε κορυφαία απόδοση στον αγωνιστικό χώρο του "Σαν Πάουλο", αλλά πήρε το αποτέλεσμα που ζητούσε και με σκορ 1-1 κέρδισε το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου θα συναντήσει την Γιουβέντους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής είναι ο Ντρις Μέρτενς, ο οποίος πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στο 41ο λεπτό και κατάφερε με 122 γκολ να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Παρτενοπέι ξεπερνώντας Χάμσικ (121) και Μαραντόνα (115).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι Νερατζούρι ήταν εκείνοι που μπήκαν με περισσότερη διάθεση να πιέσουν στο πρώτο μέρος. Βρήκαν μάλιστα το γκολ που ήθελαν για να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα αρκετά νωρίς. Μόλις στο 3ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Έρικσεν έκανε το 1-0.

Το παιχνίδι είχε αρκετό ρυθμό κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου με τους Νερατζούρι να έχουν την περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους. Στο 22' ο Χαντάνοβιτς λίγο έλειψε να χάσει την μπάλα από κακό γύρισμα του Μπαστόνι, αλλά ο γκολκίπερ της Ίντερ απέκρουσε. Στο 28' οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Λουκάκου να αστοχεί με το κεφάλι. Ο Βέλγος στράικερ είχε κι άλλη στιγμή στο 32', όταν δεν κατάφερε να νικήσει τον Οσπίνα ξανά με κεφαλιά.

Στο 41ο λεπτό, οι Παρτενοπέι με υποδειγματική αντεπίθεση έκαναν το 1-1. Ο Οσπίνα βρήκε με βολέ τον Ινσίνιε, ο οποίος έτρεξε στην κόντρα και άφησε την μπάλα για τον Μέρτενς που βρήκε δίχτυα σημειώνοντας και ένα μεγάλο ρεκόρ.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν λίγο διαφορετικό από άποψη ρυθμού. Στα πρώτα λεπτά οι Νερατζούρι μπήκαν με διάθεση να πιέσουν για να πετύχουν το γκολ που θα τους ξαναβάλει στο παιχνίδι. Ωστόσο, οι Παρτενοπέι προσπάθησαν να κρατήσουν την μπάλα λίγο περισσότερο και να παγώσουν τον ρυθμό προς το μέρος τους.

Από το 70ο λεπτό και μετά η Ίντερ πήρε ξανά την κατοχή και κυκλοφορούσε την μπάλα. Όμως οι γηπεδούχοι έκλεισαν καλά τους χώρους, με τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν λύσεις με σέντρες ή βαθιές μπαλιές. Στο 75ο λεπτό, ένα σουτ του Σάντσες πέρασε άουτ, ενώ στο 82' η Ίντερ είχε διπλή ευκαιρία. Ο Οσπίνα έπιασε σουτ του Έρικσεν και στη συνέχεια πλασέ του Μόζες κατέληξε έξω.

Οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και οι Παρτενοπέι ήταν εκείνοι που ήλεγχαν το παιχνίδι και τελικά πανηγύρισαν την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Νάπολι (Γκατούζο):Οσπίνα, Ντι Λορέντζο, Μαξίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Χισάι, Ζιελίνσκι (Άλλαν 85'), Ντέμε, Ελμάς (Ρουίζ 65'), Πολιτάνο (Καγιεχόν 65'), Μέρτενς (Μίλικ 75'), Ινσίνιε (Γιουνές 85')

Ίντερ (Κόντε):Χαντάνοβιτς, Ντε Φρέι (Ρανόκια 88'), Σκρίνιαρ, Μπαστόνι, Καντρέβα (Μόζες 72'), Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Έρικσεν (Σένσι 88'), Γιάνγκ (Μπιράγκι 72'), Μαρτίνες (Σάντσες 72'), Λουκάκου

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ