ΙΤΑΛΙΑ

Μπουφόν και Μπαλοτέλι στην εθνική Ιταλίας εξετάζει ο Ντι Μπιάτζιο

Μπουφόν και Μπαλοτέλι στην εθνική Ιταλίας εξετάζει ο Ντι Μπιάτζιο
AP PHOTO/GREGORIO BORGIA

Ο υπηρεσιακός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο, δήλωσε πως σκοπεύει να καλέσει τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ενώ ενδέχεται να καλέσει και τον Μάριο Μπαλοτέλι για τα φιλικά παιχνίδια του Μαρτίου της Ιταλίας ενάντια σε Αργεντινή και Αγγλία.

Ο Λουίτζι Ντι Μπιάτζιο, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα ομοσπονδιακού προπονητή της Ιταλίας μετά από την απόλυση του Τζιανπιέρο Βεντούρα τον περασμένο Νοέμβρη, λόγω του αποκλεισμού της "σκουάντρα ατζούρα" από το προσεχές Μουντιάλ της Ρωσίας, ισχυρίστηκε πως θέλει να καλέσει τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην αποστολή.

"Συναντήθηκα με μερικούς από τους βετεράνους για να δω τις προθέσεις τους, διότι κατανοώ πως μερικοί μπορεί να θέλουν να αποσυρθούν. Μίλησα με τον Μπουφόν για να δω αν θέλει να συνεχίσει. Μίλησα επιπλέον με τους Ντανιέλε ντε Ρόσι, Αντρέα Μπαρτζάλι και Τζιόρτζιο Κιελίνι. Μόνο ο τελευταίος θέλει να συνεχίσει".

"Δεν είναι δίκαιο για τον Τζίτζι το τελευταίο ματς του με την εθνική να είναι με τη Σουηδία κι έτσι αποφάσισα να τον καλέσω για τα φιλικά παιχνίδια του Μαρτίου. Πιθανότατα θα δώσει το 'παρών'. Η ιστορία του Μπουφόν με την εθνική δεν πρέπει να τελειώσει σ' εκείνο το ματς με τους Σουηδούς (σ.σ. στα playoffs του Μουντιάλ όπου αποκλείστηκαν οι Ιταλοί) ".

Όσον αφορά την επιστροφή του Μάριο Μπαλοτέλι στην εθνική, ο Ντι Μπιάτζιο επισήμανε: "Ο Μάριο έχει να λάβει κλήση από το Μουντιάλ 2014. Τον παρακολουθούμε στενά και θα εξετάσουμε στο μέλλον πιθανή επιστροφή του στην εθνική".

"Αυτήν την στιγμή το ιταλικό ποδόσφαιρο βρίσκεται εν μέσω μεγάλης δυσκολίας και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ωστόσο, χρειάζεται να χτίσουμε τον κατάλληλο ενθουσιασμό μετά από τον οδυνηρό αποκλεισμό από την τελική φάση του παγκοσμίου Κυπέλλου".

Η Ιταλία θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στο Μάντσεστερ στις 23 Μαρτίου και την Αγγλία στο "Γουέμπλεϊ" τέσσερις ημέρες αργότερα.

Photo credits: AP Photo/Gregorio Borgia

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ