ΙΤΑΛΙΑ

Μίλαν - Γιουβέντους: Πιόλι και Σάρι διαφώνησαν για το πέναλτι υπέρ του Ρονάλντο

Juventus' Cristiano Ronaldo, second left, celebrates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during an Italian Cup soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 13, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo, second left, celebrates after scoring his side's opening goal from the penalty spot during an Italian Cup soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 13, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Ο τεχνικός της Μίλαν Στέφανο Πιόλι έκανε έντονα παράπονα για το πέναλτι που πήρε η Γιουβέντους στο φινάλε του πρώτου ημιτελικού Κυπέλλου, ενώ ο Μαουρίτσιο Σάρι έκανε λόγο για καθαρή παράβαση.

Η Μίλαν ήταν η ομάδα που είχε τις περισσότερες ευκαιρίες στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στην Γιουβέντους και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως αν και άνοιξε το σκορ στο 61' με τον Ρέμπιτς, δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη και να αποκτήσει αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς της 4ης Μαρτίου στο Τορίνο.

Το αβαντάζ αντίθετα το πήρε η βέκια σινιόρα καθώς βρήκε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) στο φινάλε, με τον διαιτητή Βαλέρι να δείχνει την άσπρη βούλα μετά από χρήση του VAR σε σουτ του Ρονάλντο μέσα από την περιοχή που σταμάτησε στο χέρι του Καλάμπρια και τον CR7 να νικάει τον Ντοναρούμα.

Η φάση μάλιστα έφερε έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των παικτών της Μίλαν και το ίδιο έκανε και ο τεχνικός των ροσονέρι, Στέφανο Πιόλι, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.

"Είπα στα παιδιά να αφήσουν το γήπεδο χωρίς να έχουν μετανιώσει για κάτι. Είμαι πολύ υπερήφανος για την εμφάνισή τους, όπως και οι οπαδοί της Μίλαν. Θέλαμε τη νίκη, ήμασταν πολύ κοντά, όμως αυτός είναι απλά ο πρώτος ημιτελικός και θα προσπαθήσουμε να τα πάμε καλύτερα στον αγώνα ρεβάνς", τόνισε αρχικά, για να αναφερθεί στη συνέχεια στη φάση του πέναλτι και να τονίσει πως ο Καλάμπρια είχε γυρισμένη την πλάτη του στον Ρονάλντο όταν σταμάτησε η μπάλα στο χέρι του.

"Θύμωσα αρχικά γιατί υπήρχε φάουλ στον Ιμπραχίμοβιτς στο ξεκίνημα της φάσης. Επιπλέον, θυμάμαι τους διαιτητές να δείχνουν στιγμιότυπα από έναν αγώνα Κάλιαρι-Μπρέσια στην αρχή της σεζόν και να λένε πως ήταν λάθος που καταλογίστηκε πέναλτι γιατί ο παίκτης δεν μπορούσε να δει τη μπάλα.

Συνεπώς, δεν μπορώ να καταλάβω τι διαφορετικό υπήρχε στην επίμαχη φάση στο Μίλαν-Γιουβέντους, από τη στιγμή που ο Καλάμπρια δεν έβλεπε τη μπάλα. Σε εκείνο το ματς, ο Αλμπέρτο Τσέρι είχε πηδήξει και δεν μπορούσε να κόψει τα χέρια του όταν πηδούσε. Δεν είχε χρόνο για να ξαναβάλει τα χέρια του στη θέση τους.

Juventus' Cristiano Ronaldo plays the ball as AC Milan's Davide Calabria tries to blocks him during an Italian Cup soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 13, 2020. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo plays the ball as AC Milan's Davide Calabria tries to blocks him during an Italian Cup soccer match between AC Milan and Juventus at the San Siro stadium, in Milan, Italy, Thursday, Feb. 13, 2020. (AP Photo/Luca Bruno) AP PHOTO/LUCA BRUNO

Θα ήθελα να είχαμε μία πιο ξεκάθαρη ιδέα για το τί είναι πέναλτι και τι δεν είναι. Θα μπορούσε κάποιος να πει πως ήταν σουτ προς το στόχο, όμως τότε δεν είμαι σίγουρος αν η προσπάθεια του Ρονάλντο ήταν εντός εστίας".

Σε αντίθεση πάντως με τον ομόλογό του της Μίλαν, ο Μαουρίτσιο Σάρι είχε εντελώς διαφορετική άποψη για τη συγκεκριμένη φάση στο φινάλε και την εξέφρασε με δηλώσεις του:

"Βελτιωθήκαμε στο κομμάτι των μεταβιβάσεων και στο παιχνίδι από πίσω, όμως υστερούσαμε όταν φτάναμε στην αντίπαλη περιοχή. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι. Έχουμε δεχτεί κάποια γκολ που μπορούσαμε να αποφύγουμε, για παράδειγμα απόψε η σέντρα που έγινε στο γκολ ήταν αργή και ήταν εύκολο να αμυνθούμε.

Προερχόμασταν από άσχημο αποτέλεσμα στην Βερόνα αλλά αποσπάσαμε θετικό αποτέλεσμα, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει και η ρεβάνς στην έδρα μας", είπε αρχικά ο τεχνικός των μπιανκονέρι, για να προσθέσει:

"Με τους υπάρχοντες κανονισμούς το πέναλτι ήταν ξεκάθαρο, αν και εγώ προσωπικά δεν είμαι απολύτως σύμφωνος. Δεν αισθάνομαι ευνοημένος καθώς πιο πριν υπήρχε μία αγκωνιά στον Κουαδράδο".

ΜΙΛΑΝ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 1-1 (GOALS)

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ