ΙΤΑΛΙΑ

Με πράσινη εμφάνιση η Τορίνο για τη Σαπεκοένσε

Με πράσινη εμφάνιση η Τορίνο για τη Σαπεκοένσε

Η Τορίνο θα αγωνιστεί στο ματς του Σαββάτου (2/12) κόντρα στην Αταλάντα με πράσινη εμφάνιση για να τιμήσει τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας της Σαπεκοένσε.

Ένας χρόνος πέρασε από την 28 Νοεμβρίου 2016 όταν 71 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή της πτήσης 2933 της εταιρίας LaMia. Από τους 77 επιβαίνοντες οι περισσότεροι ήταν μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σαπεκοένσε.

Από την τραγωδία επέζησαν μόλις έξι. Ο αμυντικός, Ζαμπιέρ Νέτο, ο αμυντικός, Αλάν Ρουσέλ, ο γκολκίπερ, Ζάκσον Φόλμαν, ένας βοηθός πτήσης, ένας τεχνικός πτήσης κι ένας δημοσιογράφος.

Το ερχόμενο Σάββατο μία άλλη ομάδα η οποία έχει βιώσει ανάλογη τραγωδία βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων της βραζιλιάνικης ομάδας. Ήταν 4 Μαΐου 1949 όταν 31 άτομα έχασαν τη ζωή τους στην πτήση της Aio Linee Italiane. Ανάμεσα στα θύματα ήταν 18 ποδοσφαιριστές της Τορίνο, τρία μέλη του τεχνικού τιμ καθώς και δύο μέλη της διοίκησης της ομάδας.

Έτσι, η Τορίνο στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της και με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την τραγωδία της Σαπεκοένσε θα αγωνιστεί με πράσινη εμφάνιση. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε η ιταλική ομάδα για να μπορέσει να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών της βραζιλιάνικης ομάδας.

Επιπρόσθετα θα προβεί και σε μία ακόμα ενέργεια. Θα τυπώσει 1.500 συλλεκτικές εμφανίσεις οι οποίες και θα διατεθούν στην μπουτίκ της ομάδας. Όλα τα έσοδα από αυτές θα πάνε στις οικογένειες των θυμάτων.

Photo credits: Torino fc twitter

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ