ΙΤΑΛΙΑ

Λίπι: "Καλός μαθητής ο Τούντορ, άξιος ο Στραματσόνι"

Λίπι: "Καλός μαθητής ο Τούντορ, άξιος ο Στραματσόνι"

Ο Μαρσέλο Λίπι αναφέρθηκε στον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού, Αντρέα Στραματσόνι, ενώ μίλησε και για τον Ίγκορ Τούντορ τον οποίο παλαιότερα είχε παίκτη στην Γιουβέντους.

Μια από τις κορυφαίες μορφές του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Μαρσέλο Λίπι, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης "Arena fm 89,4" για τον Τούντορ, τον Στραματσόνι, το ελληνικό ποδόσφαιρο, το Euro και το Τσάμπιονς Λιγκ. Αναλυτικά όσα είπε:

Για το που βρίσκεται αυτήν την εποχή: «Ήμουν στην Κίνα, ήταν μια καλή εμπειρία για τρία χρόνια και τώρα γύρισα πλέον στο σπίτι μου με την οικογένειά μου. Εάν γίνω αποδέκτης κάποιας ενδιαφέρουσας πρότασης θα την εξετάσω».

Για μια ενδεχόμενη πρόταση από την Ελλάδα: «Εξετάζω όλες τις προτάσεις από όπου και αν προέρχονται».

Για τον Ίγκορ Τούντορ που τον είχε παίκτη: «Όταν οι παίκτες είναι 25-26 χρονών και παίζουν ποδόσφαιρο, δύσκολα ξεχωρίζεις ποιος θα γίνει μετέπειτα προπονητής. Από εκείνη τη δική μου Γιουβέντους, την οποία προπονούσα επί 10 χρόνια, σχεδόν 30 παίκτες έγιναν προπονητές. Κόντε, Φεράρα, Ντε Σαμπ, Σόουζα, Τοριτσέλι και ο Τούντορ. Ξεχώριζαν και μέσα στα αποδυτήρια. Ήταν όλοι τους μεγάλοι παίκτες, γιατί ήταν ισχυρές προσωπικότητες σε επίπεδο συμπεριφοράς και ψυχοσύνθεσης. Και όταν κάποιος έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, μπορεί να γίνει ένας σπουδαίος προπονητής. Θέλω να στείλω τα χαιρετίσματά μου στον Τούντορ και να του ευχηθώ καλή επιτυχία.
Ο Τούντορ ήταν πολύ καλός μαθητής στα μαθήματα τακτικής. Παρότι ήταν στόπερ, είχε παίξει σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Είχε την ικανότητα να μαθαίνει πολλές θέσεις. Ήθελα να εκμεταλλευτώ την αλτικότητα και την ποιότητα σκέψης του, γι' αυτό εκτός από την άμυνα τον χρησιμοποίησα και ως αμυντικό χαφ».

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ξέρω αρκετά για το ελληνικό ποδόσφαιρο από τα ματς της Γιουβέντους στο Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους ελληνικές ομάδες, όπως με τον Ολυμπιακό και από φιλικά ματς της Εθνικής Ιταλίας με την Εθνική Ελλάδας. Είχα και έναν σπουδαίο Έλληνα παίκτη στην Ίντερ τον Γεωργάτο. Έαν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ. Επίσης έχω φιλική σχέση και με τον Έλληνα δημοσιογράφο Αντρέα Παλομπαρίνι».

Για τον νέο Ιταλό προπονητή του Παναθηναϊκού Αντρέα Στραματσόνι: «Πήγε σε μια σπουδαία ομάδα. Ξέρω ότι ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα και ο Ολυμπιακός πρώτος. Ο Στραματσόνι ξεκίνησε πολύ νέος, είναι άξιος, καταρτισμένος, σοβαρός προπονητής και θα τα πάει πολύ καλά. Θα το δείτε».

Για το ποια είναι τα φαβορί για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας: «Πιστεύω Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο».

Για το ποια ομάδα πιστεύει ότι θα κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ: «Φαβορί είναι η Μπάγερν και θα το διεκδικήσουν ακόμα Μπαρτσελόνα, Ρεάλ, Μάντσεστερ Σίτι»

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ