ΙΤΑΛΙΑ

Κορονοϊός: Σταματούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στην Ιταλία μέχρι 3 Απριλίου

Κορονοϊός: Σταματούν όλες οι αθλητικές δραστηριότητες στην Ιταλία μέχρι 3 Απριλίου

Η Ιταλία σταματά κάθε αθλητική δραστηριότητα μέχρι και τις 3 Απριλίου μετά από απόφαση που ελήφθη στη συνάντηση της Ολυμπιακής επιτροπής και των ομοσπονδιών της χώρας υπό το φόβο μετάδοσης του κορονοϊού.

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τον κορονοϊό με 463 επιβεβαιωμένους θανάτους και τον αριθμό των κρουσμάτων να ανεβαίνει ραγδαία καθημερινά.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της χώρας, Τζοβάνι Μαλαγκό, ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε αθλητική δραστηριότητα στη χώρα μέχρι και τις 3 Απριλίου. Η απόφαση ελήφθη στη συνάντηση που είχε με τους προέδρους των αντίστοιχων ομοσπονδιών των αθλημάτων.

"Σταματά κάθε αθλητική δραστηριότητα σε κάθε επίπεδο", δήλωσε ο Τζοβάνι Μαλαγκό εξερχόμενος της σύσκεψη και οδεύοντας στην κατεπείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε και τον υπουργό αθλητισμού, Βιντσέντσο Σπανταφόρα.

Ουσιαστικά δεν θα διεξαχθούν αναμετρήσεις εγχώριων διοργανώσεων σε οποιοδήποτε άθλημα μέχρι και την τρίτη ημέρα του επόμενου μήνα. Ακόμη κι αν έλθουν χαρμόσυνα νέα από το μέτωπο του κορονοϊού και η δράση επιστρέψει μετά την 3η Απριλίου προκύπτουν ερωτήματα ως προς τη διαθεσιμότητα των ημερομηνιών για τις εξ αναβολής αναμετρήσεις της Serie Α, καθώς το καλεντάρι είναι ήδη σφιχτό την τρέχουσα σεζόν λόγω της διεξαγωγής της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Η Ίντερ δεν κατεβαίνει στο Youth League και αποκλείεται
Γιουβέντους - Ίντερ: Ήλεγχαν με θερμόμετρο όσους θα έμπαιναν στο γήπεδο
Κορονοϊός: O υπουργός αθλητισμού ζητά αναβολή της Serie A

Photo credits: AP Images

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ