ΙΤΑΛΙΑ

Κορονοϊός: Άγνωστο αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα στην Ιταλία

Juventus' Cristiano Ronaldo, centre, controls the ball during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno)
Juventus' Cristiano Ronaldo, centre, controls the ball during a Serie A soccer match between Inter Milan and Juventus, at the San Siro stadium in Milan, Italy, Sunday, Oct. 6, 2019. (AP Photo/Luca Bruno) AP

Ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας, Βιτσέντζο Σπανταφόρα, τόνισε ότι "είναι μάλλον απίθανο να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Serie A, η τελική απόφαση θα είναι της ομοσπονδίας".

Οι ιταλικές ομάδες πρότειναν να ξεκινήσει η Serie A στις 2 Μαΐου και να ολοκληρωθεί στις 28 Ιουνίου σε περίπτωση που ομαλοποιηθεί και δεν επιδεινωθεί περισσότερο η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ιταλία, ωστόσο κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο.

Αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις του Βιτσέντζο Σπανταφόρα. Ο υπουργός αθλητισμού της Ιταλίας τόνισε ότι "είναι μάλλον απίθανο να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα".

"Λυπάμαι να το πω και να το ανακοινώνω εδώ, αλλά οι αισιόδοξες προβλέψεις που μας ώθησαν να σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και όλες τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες νομίζω ότι ήταν λίγο υπερβολικές. Για τις 3 Μαΐου είναι αμφίβολο αν υπήρχε η δυνατότητα να ξεκινήσουμε, θα αποφασίσουμε να το κάνουμε πίσω από κλειστές πόρτες. Μέχρι σήμερα έχω κάποιες αμφιβολίες σχετικά με τις δηλώσεις ότι θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Οι ίδιοι οι επιστήμονες δεν έχουν καμία βεβαιότητα σχετικά με την εξέλιξη. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες αποφάσεις.

Η τελική απόφαση θα είναι της ομοσπονδίας, αλλά είναι μάλλον απίθανο να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, πιθανώς εάν συμβεί αυτό θα γίνει χωρίς φιλάθλους. Θα εξαρτηθεί επίσης από όλα τα άλλα πρωταθλήματα. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου πήρε λίγο περισσότερο χρόνο για να καταλάβει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζαμε. Τώρα θα προχωρήσει με προσοχή για να αποφύγει ορισμένα σενάρια" είπε χαρακτηριστικά.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ