ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κόγγουλη: "Ανατρίχιασα όταν είδα τα πράγματά μου στη θέση του Αστόρι"

Κόγγουλη: "Ανατρίχιασα όταν είδα τα πράγματά μου στη θέση του Αστόρι"

Η επιθετικός της Φιορεντίνα, Σοφία Κόγγουλη, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την κατάκτηση του "Supercoppa" και περιέγραψε την ανατριχίλα που ένιωσε όταν κάθισε στη θέση του πρώην αρχηγού των "βιόλα", Ντάβιντε Αστόρι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαρτίου.

Η Φιορεντίνα κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα το ιταλικό Supercoppa, καθώς επικράτησε 1-0 της αντίστοιχης της Γιουβέντους στο "Stadio Alberto Picco" της Σπέτσια.

Στο ρόστερ των "βιόλα" ανήκει και η 27χρονη Λαρισαία επιθετικός, Σοφία Κόγγουλη. Η Ελληνίδα μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Τριπλός μπελάς" για τον τίτλο στην πρώτη της χρονιά στην ομάδα της Φλωρεντίας και τη διαφορά που αντιμετωπίζουν το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ιταλία και την Ελλάδα.

Κόγγουλη: "Ανατρίχιασα όταν είδα τα πράγματά μου στη θέση του Αστόρι"

Η διεθνής πρώην φορ των Ελπίδων Καρδίτσας και Βερόνα περιέγραψε την ανατριχίλα που ένιωσε όταν κάθισε στη θέση του πρώην αρχηγού των "βιόλα", Ντάβιντε Αστόρι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 4 Μαρτίου, καθώς υπέστη ανακοπή καρδιάς στον ύπνο του. Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάκτηση του τροπαίου:" Ήταν ο πρώτος μου τίτλος και είμαι πολύ χαρούμενη. Ελπίζω στη συνέχεια να έρθουν κι άλλοι. Στο τελικό παίξαμε με τη Γιουβέντους. Εμείς, η Γιουβέντους και η Μίλαν είμαστε οι πιο δυνατές ομάδες. Εμείς, άλλωστε, συμμετέχουμε και στο Champions League. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε παντού και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο".

Για το γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ιταλία και το αν υπάρχει σύγκριση με το ελληνικό: "Στην Ιταλία, ο ι περισσότερες ανδρικές ομάδες έχουν και γυναικείο τμήμα. Το ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό, ενώ στην Ελλάδα είναι ερασιτεχνικό. Στην Ιταλία τα παιχνίδια προβάλλονται στην τηλεόραση και ο κόσμος έρχεται στα γήπεδα. Όλοι σέβονται το ποδόσφαιρο και είναι κοντά στις ομάδες τους. Όχι στον ίδιο βαθμό, με το ανδρικό, αλλά υπάρχει ενδιαφέρον.

Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γίνονται προσπάθειες τα τελευταία χρόνια από ανθρώπους που έχουν τρέλα με το ποδόσφαιρο. Αν δεν έχουμε εγκαταστάσεις, ακαδημίες, υποδομές, γήπεδα, γυμναστήρια και σωστό τρόπο προπόνησης δεν μπορούμε να πάμε μπροστά".

Κόγγουλη: "Ανατρίχιασα όταν είδα τα πράγματά μου στη θέση του Αστόρι"

Για το αν έχουν επαφές με το ανδρικό τμήμα του συλλόγου: " Έχει τύχει να βρεθούμε στο γήπεδο, αλλά δεν έχω μιλήσει με κάποιον. Μιλούσαν κυρίως οι Ιταλίδες που ξέρουν τη γλώσσα".

Για την καριέρα της:" Ήμουν δύο χρόνια στη Βερόνα και όλα ήταν πολύ καλά. Στόχος μου είναι να πάω ψηλότερα. Η Φιορεντίνα είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ιταλία και ήρθα διότι μου άρεσε και ο τρόπος με τον οποίον οι άνθρωποι του συλλόγου με προσέγγισαν. Τώρα το μυαλό μου είναι στην Φιορεντίνα".

Για το αν έρθει αντιμέτωπη με σεξιστικές επιθέσεις στα γήπεδα: "Στην Ελλάδα το έχω δει. Προσωπικά δε μου έχει τύχει, απλά συνήθως από την κερκίδα ακούγονται άσχημα λόγια.Ωστόσο, στην Ιταλία, στα τρία χρόνια που είμαι εδώ, δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Γενικότερα στην Ιταλία δεν έχω δει καμία προσβολή για τη γυναίκα και το γυναικείο ποδόσφαιρο. Αυτό με εκπλήσσει, διότι στην Ελλάδα το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι υποβαθμισμένο, ενώ στην Ιταλία το αντιμετωπίζουν όπως το ανδρικό".

Για το θάνατο του Νταβίντε Αστόρι:" Όταν πήγα για πρώτη φορά στο γήπεδο είδα πολλές φωτογραφίες, κασκόλ και φανέλες. Την πρώτη φορά που μπήκα στα αποδυτήρια πριν από αγώνα τα ρούχα μου ήταν στη θέση που καθόταν ο Αστόρι. Ανατρίχιασα όταν το είδα, πήρα τα πράγματά μου και πήγα και κάθισα κάπου αλλού. Διότι πρέπει να σεβόμαστε κάποια πράγματα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ