ΙΤΑΛΙΑ

Ιταλία: Μπορεί να γράψει ιστορία ο Κουαλιαρέλα

Slovakia's Peter Pekarik, left, tackles Italy's Fabio Quagliarella during the World Cup group F soccer match between Slovakia and Italy at Ellis Park Stadium in Johannesburg, South Africa, Thursday, June 24, 2010.  (AP Photo/Eugene Hoshiko)
Slovakia's Peter Pekarik, left, tackles Italy's Fabio Quagliarella during the World Cup group F soccer match between Slovakia and Italy at Ellis Park Stadium in Johannesburg, South Africa, Thursday, June 24, 2010. (AP Photo/Eugene Hoshiko) ASSOCIATED PRESS

Ο 36χρονος Ιταλός επιθετικός, Φάμπιο Κουαλιαρέλα, αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι απέναντι στο Λίχτενσταϊν την Τρίτη (26/3) και έχει τη δυνατότητα να σημειώσει ένα ιστορικό ρεκόρ.

Η Ιταλία υποδέχεται το Λίχτενσταϊν την Τρίτη (26/3) για τον 10ο όμιλο των Προκριματικών του Euro 2020. Το παιχνίδι αυτό, φυσικά, απασχολεί και την Εθνική μας, αφού βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ, ενώ την ίδια ώρα θα δίνει το δικό της αγώνα απέναντι στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Το παιχνίδι της Σκουάντρα Αντζούρα παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο. Ο προπονητής της Ιταλίας, Ρομπέρτο Μαντσίνι, αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με πολλές αλλαγές και στην ενδεκάδα πρόκειται να βρεθεί ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα. Ο 36χρονος επιθετικός αγωνίστηκε στον προηγούμενο αγώνα κόντρα στη Φινλανδία για 10 λεπτά, όμως έχει περίπου δέκα χρόνια να ξεκινήσει βασικός σε επίσημο αγώνα.

Η τελευταία του εμφάνιση σε επίσημο παιχνίδι στην βασική ενδεκάδα ήταν στις 14 Οκτώβρη του 2009 στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Τότε, είχε αγωνιστεί με αντίπαλο την Κύπρο, όπου το ματς είχε λήξει 3-2 υπέρ των Ιταλών.

Ο Κουαλιαρέλα στο παιχνίδι κόντρα στο Λίχτενσταϊν έχει την δυνατότητα να γραφτεί στην ιστορία. Αν καταφέρει να βρει δίκτυα, θα γίνει ο γηραιότερος Ιταλός που πετυχαίνει γκολ με τη φανέλα της χώρας τους. Το ρεκόρ αυτό το κατέχει ο Κριστιάν Πανούτσι, ο οποίος σκόραρε απέναντι στη Ρουμανία στα 35 του χρόνια στο Euro του 2008 .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Ουκρανία: Κινδυνεύει με μηδενισμό λόγω Ζούνιορ Μοράες
Euro 2020: Αποκαλύφθηκε η νέα μασκότ
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ