ΙΤΑΛΙΑ

Η Λάτσιο λέει "ναι" σε "τελικό" με Γιουβέντους, όχι σε πλέι οφ με Ίντερ και Αταλάντα

Η Λάτσιο λέει "ναι" σε "τελικό" με Γιουβέντους, όχι σε πλέι οφ με Ίντερ και Αταλάντα
TANO PECORARO/LAPRESSE VIA AP

Ο πρόεδρος της Λάτσιο, Κλάουντιο Λοτίτο, μίλησε για την επιστροφή στα γήπεδα εν μέσω κορονοϊού και τάχθηκε κάθετα αντίθετος με τη διεξαγωγή πλέι οφ για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας στη φετινή Serie A.

Μετά από τη συνέντευξη Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε όπου ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις από τις 18 Μαΐου (οι ατομικές προπονήσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις αρχίζουν από τις 4 Μαΐου), ο ποδοσφαιρικός κοσμος στη γειτονική χώρα αγωνιά για το μέλλον του φετινού Καμπιονάτο εν μέσω κορονοϊού.

Για τον Κλάουντιο Λοτίτο δεν υπάρχουν πάντως "ναι μεν, αλλά", με τον Νο 1 διοικητικό παράγοντα της Λάτσιο να υποστηρίζει πως οι ομάδες θα πρέπει να επιστρέψουν στα γήπεδα και να δώσουν τους αγώνες που απομένουν σε ένα διασφαλισμένο περιβάλλον, με τους Ρωμαίους να θεωρούν πως δεν πρέπει να γίνουν πλέι οφ με τη συμμετοχή αρκετών ομάδων.

"Με κατηγορούν ότι θέλω να γυρίσουμε στα γήπεδα αδιαφορώντας για την υγεία, όμως ξεχνούν πως αν σταματήσουν τα πάντα, εμείς έχουμε ήδη μία θέση για το νέο Champions League και εγώ θα κάνω αποταμίευση για μισθούς τεσσάρων μηνών που δεν θα δώσω.

Εμένα με συμφέρει να μην αγωνιστούμε, όμως εγώ σκέφτομαι το σύστημα", τόνισε αρχικά σε συνέντευξή του στην "Repubblica" και πρόσθεσε: "Με φωνάζουν Λοτίτο ο ιολόγος, ο επιστήμονας, αλλά στην Λάτσιο διαθέτουμε πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις.

Μπορούμε να κάνουμε διαγνωστικά τεστ και έχω εφοδιάσει με μάσκες και άλλους προέδρους. Στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, στο Φορμέλο, έχω καρδιολόγο, παθολόγο, όπως επίσης ωτορινολαρυγγολόγο και ουρολόγο.

Η Λάτσιο λέει "ναι" σε "τελικό" με Γιουβέντους, όχι σε πλέι οφ με Ίντερ και Αταλάντα
AP PHOTO/MARCO VASINI

Είμαι σε θέση να κάνω άμεσα απολύμανση, η εταιρία μου συνεργάζεται και με νοσοκομεία".

Επιπλέον, ο Λοτίτο αναφέρθηκε στη μάχη του σκουντέτο και δεν έκρυψε πως είναι αντίθετος στη διεξαγωγή αγώνων πλέι οφ με τη συμμετοχή των Ίντερ και Αταλάντα, ταυτόχρονα όμως ανοιχτός για ένα ενδεχόμενο "τελικού πρωταθλήματος" κόντρα στην Γιουβέντους: "Τώρα είμαι μόνο έναν πόντο πίσω από την Γιουβέντους και μόνο επειδή έγινε το Γιούβε-Ίντερ.

Όμως στον αγώνα του πρώτου γύρου νίκησε 3-1 η Λάτσιο την Γιουβέντους και με το ίδιο σκορ την νικήσαμε και στο ιταλικό Σούπερ Καπ. Και έπρεπε να δώσουμε ακόμα τον αγώνα στο Τορίνο.

Η Ίντερ που έχει 8 πόντους λιγότερους από εμάς και η Αταλάντα με 14 πόντους λιγότερους, δεν νομίζω πως θα πρέπει να πάρουν μέρος στα πλέι οφ. Εγώ θα δεχόμουν να δώσουμε και ένα ματς μόνο, όπου θα κριθεί το πρωτάθλημα κόντρα στην Γιουβέντους".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ