ΙΤΑΛΙΑ

H ατάκα του Ντελ Πιέρο σε Λίπι στον τελικό του Μουντιάλ

European Cup Final - Juventus v Ajax 22/5/96
Photo : Action Images
Alessandro Del Piero - Juventus celebrates with the European Cup
European Cup Final - Juventus v Ajax 22/5/96 Photo : Action Images Alessandro Del Piero - Juventus celebrates with the European Cup EUROPEAN CUP FINAL - JUVENTUS V AJAX 22/5/96 PHOTO : ACTION IMAGES ALESSANDRO DEL PIERO - JUVENTUS CELEBRATES WITH THE EUROPEAN CUP

Ο Μαρτσέλο Λίπι αποκάλυψε ένα παρασκήνιο από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 που είχε για πρωταγωνιστή τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο λίγο πριν εκτελέσει πέναλτι κόντρα στη Γαλλία.

Το Μουντιάλ του 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας φέρνει πάντα ευχάριστες θύμησες στον Μαρτσέλο Λίπι καθώς ήταν ο αρχιτέκτοντας της "σκουάντρα ατζούρα" που έραψε το τέταρτο αστέρι στη φανέλα της και όποτε του δίνεται η ευκαιρία μοιράζεται με τον κόσμο αρκετές από τις αναμνήσεις του.

Αυτό έκανε και σε πρόσφατη συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Rai Sport" όπου "έβγαλε στη σέντρα" τον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο για μία ατάκα που του είπε λίγο πριν έρθει η σειρά του για χτυπήσει πέναλτι στον μεγάλο τελικό του Βερολίνου.

"Όταν στο Βερολίνο έπρεπε να χτυπήσουμε πέναλτι βγήκε μπροστά ο Ντελ Πιέρο για να εκτελέσει το τέταρτο πέναλτι. "Το έχω κάνει ήδη στον τελικό του Champions League με τον Άγιαξ και ήταν καθοριστικό για το τρόπαιο", μου είπε και εγώ του απάντησα: "Μα τι είναι αυτά που μου λες Αλεσάντρο, δεν είχες καν χτυπήσει πέναλτι στη Ρώμη".

H ατάκα του Ντελ Πιέρο σε Λίπι στον τελικό του Μουντιάλ

Σημειώνεται πως στον νικηφόρο τελικό του 2006 είχαν ευστοχήσει κατά σειρά για την εθνική Ιταλίας οι Πίρλο, Ματεράτσι, Ντε Ρόσι, Ντελ Πιέρο και Γκρόσο ενώ για τη Γαλλία είχαν βρει δίχτυα οι Βιλτόρ, Αμπιντάλ, Σανιόλ ενώ μοιραίος ήταν ο Τρεζεγκέ, με το σουτ του να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Όσον αφορά στο δίδυμο Λίπι και Ντελ Πιέρο μαζί έχουν ζήσει μαγικές ποδοσφαιρικές στιγμές καθώς έχουν κατακτήσει 1 Μουντιάλ, 1 Champions League και αμέτρητους τίτλους με τη φανέλα της Γιουβέντους.

Ο Ντελ Πιέρο νικάει από την ασπρη βούλα τον Μπαρτέζ στον τελικό του Μουντιάλ:

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ