ΙΤΑΛΙΑ

Γκατούζο: "Κόντρα στην Μπαρτσελόνα η Νάπολι μπορεί να γράψει ιστορία"

Napoli coach Gennaro Gattuso makes remarks on the sidelines during a Serie A soccer match against Genoa at the Luigi Ferraris Stadium in Genoa, Italy, Wednesday, July 8, 2020. (Tano Pecoraro/LaPresse via AP)
Napoli coach Gennaro Gattuso makes remarks on the sidelines during a Serie A soccer match against Genoa at the Luigi Ferraris Stadium in Genoa, Italy, Wednesday, July 8, 2020. (Tano Pecoraro/LaPresse via AP) TANO PECORARO/LAPRESSE VIA AP

Ο Τζενάρο Γκατούζο παραδέχτηκε πως είναι δύσκολο για τους παίκτες του να συγκεντρωθούν τον Ιούλιο ελέω... παραλιών, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η Νάπολι έχει την ευκαιρία απέναντι στην Μπαρτσελόνα να γράψει ιστορία στο Champions League.

Αν και συνάντησε δυσκολίες μέχρι να υποτάξει την Σασουόλο στο "Σαν Πάολο", τελικά η Νάπολι πανηγύρισε το τρίποντο επικρατώντας με 2-0 το βράδυ του Σαββάτου και πλέον της απομένουν δύο ακόμα ματς για να ολοκληρωθεί η φετινή Serie A και να αφοσιωθεί στην Ευρώπη.

Αναμφίβολα οι αναμετρήσεις με Ίντερ (εκτός) και Λάτσιο (εντός) είναι σημαντικές για τους παρτενοπέι που διεκδικούν μάλιστα έξοδο στο νέο Europa League, παρόλα αυτά ο Τζενάρο Γκατούζο θέλησε να βάλει πιο ψηλά τον πήχη αναφερόμενος στην μεγάλη πρόκληση που έχει απέναντί της η ομάδα του ιταλικού Νότου να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του Champions League αφήνοντας εκτός συνέχειας την Μπαρτσελόνα του Λιονέλ Μέσι.

"Θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει το ματς από το πρώτο μέρος πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ τουλάχιστον. Με βάση τον αριθμό των ευκαιριών που φτιάχνουμε και αυτών που δεχόμαστε, μπορώ να πω ότι βάζουμε λίγα γκολ και δεχόμαστε πάρα πολλά.

Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε το μυαλό μας στο κεφάλι για 95 λεπτά", δήλωσε αρχικά για το ματς με την Σασουόλο ο Καλαβρέζος τεχνικός, για να προσθέσει με νόημα:

"Σε δύο εβδομάδες από τώρα θα διεκδικήσουμε κάτι σημαντικό, μπορούμε να γράψουμε ιστορία καθώς η Νάπολι δεν έχει φτάσει ποτέ στα προημιτελικά του Champions League. Δεν είναι εύκολο να συγκεντρωθείς εδώ τον Ιούλιο.

Η πόλη δεν μας βοηθάει, υπάρχουν ωραία νησιά εδώ κοντά, κάνει ζέστη, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά σκάφη και υπάρχει και θάλασσα. Το κακό με την Μπαρτσελόνα είναι πως έχουν έναν παίκτη που παίρνει τη μπάλα, μπορεί να περάσει δέκα παίκτες και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα σου μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Νάπολι - Σασουόλο 2-0: Τρίποντο οι παρτενοπέι, τέσσερα γκολ ακυρώθεντα οι νεροβέρντι
TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ