ΙΤΑΛΙΑ

Γιουβέντους - Μίλαν 1-0: Ο Ρονάλντο χάρισε την πρώτη κούπα της σεζόν στην "κυρία"

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's opening goal during of the Italian Super Cup final soccer match between AC Milan and Juventus at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's opening goal during of the Italian Super Cup final soccer match between AC Milan and Juventus at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo) AP

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του τελικού η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Μίλαν στο Supercoppa Italiana και κατέκτησε τον πρώτο της τίτλο τη φετινή σεζόν (VIDEOS).

Είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Ιταλία αυτή τη δεκαετία και το απέδειξε ξανά η Γιουβέντους, αυτή τη φορά στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας που φιλοξένησε τον φετινό τελικό του ιταλικού Super Cup, 31ο στην ιστορία.

Πέρυσι διέλυσε με 4-0 την Μίλαν στον τελικό του Κυπέλλου και σφράγισε θριαμβευτικά το τέταρτο σερί νταμπλ ενώ τώρα επικράτησε 1-0 των "ροσονέρι", για να φτάσει τις επτά διαδοχικές νίκες απέναντί τους σε όλες τις διοργανώσεις και να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο για τη φετινή σεζόν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Κριστιάνο Ρονάλντο που σημείωσε (με κεφαλιά) το μοναδικό γκολ του τελικού, με τους "μπιανκονέρι" να φτάνουν έτσι τις 8 κατακτήσεις και να γίνονται οι πολυνίκεις στο συγκεκριμένο θεσμό, αφήνοντας πίσω τους Μιλανέζους που έμειναν στις 7.

Το πρώτο 20λεπτο του τελικού βρήκε την Γιουβέντους να έχει δύο πολύ καλές φάσεις με τους Ντόουγκλας Κόστα στο 4' και Ζοάο Κανσέλο στο 17' (τα σουτ έφυγαν ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Ντοναρούμα) ενώ στον αντίποδα η Μίλαν είχε ως καλύτερη στιγμή το σουτ του Καστιγέχο στο 24' που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 43' το μονοκόμματο γυριστό σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο (με το δεξί μέσα από τη μεγάλη περιοχή) έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, με το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τους "μπιανκονέρι" να υπερτερούν σε κατοχή (60%-40%) και αριθμό τελικών προσπαθειών (9-4) αλλά να μην έχουη ούτε μία τελική στην αντίπαλη εστία, μόλις για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την Μίλαν να έχει μία τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ αλλά η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι της εστίας του Στσέσνι μετά το πολύ δυνατό σουτ του Κουτρόνε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να έρθει η φάση του 61' που έκρινε τον σπουδαίο αγώνα.

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's opening goal during of the Italian Super Cup final soccer match between AC Milan and Juventus at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's opening goal during of the Italian Super Cup final soccer match between AC Milan and Juventus at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo) AP IMAGE

Ο Πιάνιτς έβγαλε τη γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Μίλαν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έπεσε στην παγίδα του οφσάιντ που προσπάθησαν να στήσουν οι Μιλανέζοι (τον κάλυπτε ο Ρομανιόλι), για να πεταχτεί εντυπωσιακά και με κεφαλιά από κοντά να νικήσει τον Ντοναρούμα για το 1-0.

Ο Τζενάρο Γκατούζο έριξε τους Ιγκουαΐν (είχε πυρετό και για αυτό δεν ήταν στο αρχικό σχήμα) και Μπορίνι στον αγωνιστικό χώρο μέσα σε διάστημα ενός λεπτού (70' και 71') όμως λίγο αργότερα ο Κεσιέ άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες όταν είδε (σωστά) απευθείας κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο πάνω στον Τζαν και η συνέχεια ήταν μπιανκονέρα 100%.

Έχοντας το προβάδισμα από το γκολ του "CR7" (μετράει πλέον 16 γκολ και 8 ασίστ σε 26 ματς τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις και 19 τέρματα σε 27 τελικούς) και το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ομάδα του Αλέγκρι διαχειρίστηκε άψογα το ματς στα τελευταία 20 λεπτά και έφτασε στην έβδομη σερί νίκη της επί της Μίλαν, που της χάρισε ταυτόχρονα το πρώτο της τρόπαιο τη φετινή σεζόν και δέκατο εντός συνόρων την τελευταία πενταετία!

Juventus' Giorgio Chiellini raises the trophy at the end of the Italian Super Cup final soccer match between AC Milan and Juventus at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo)
Juventus' Giorgio Chiellini raises the trophy at the end of the Italian Super Cup final soccer match between AC Milan and Juventus at King Abdullah stadium in Jiddah, Saudi Arabia, Wednesday, Jan. 16, 2019. (AP Photo) ΑP IMAGE

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Ζοάο Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Πιάνιτς (65' Τζαν), Μπεντανκούρ (86' Μπερναρντέσκι), Ματουιντί, Ντόουγκλας Κόστα (89' Κεντίρα), Ρονάλντο, Ντιμπάλα

ΜΙΛΑΝ: Τζ.Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Σαπάτα, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες, Κεσιέ, Μπακαγιόκο, Πακετά (71' Μπορίνι), Καστιγέχο (70' Ιγκουαΐν), Τσαλχάνογλου, Κουτρόνε (79' Κόντι)

Photo Credits: Ap Image

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ