ΙΤΑΛΙΑ

Γενναία δωρεά σε νοσοκομείο από οπαδούς της Αταλάντα

Atalanta's fans cheer at their team during the Europa League group E soccer match between Everton and Atalanta at the Goodison Park stadium in Liverpool, England on Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Dave Thompson)
Atalanta's fans cheer at their team during the Europa League group E soccer match between Everton and Atalanta at the Goodison Park stadium in Liverpool, England on Thursday, Nov. 23, 2017. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Οι οργανωμένοι οπαδοί της Αταλάντα προχώρησαν σε μία εντυπωσιακή χειρονομία, δωρίζοντας το ποσό των 60.000 ευρώ σε νοσοκομείο του Μπέργκαμο όπου το προσωπικό του κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες εν μέσω κορονοϊού.

Οι φίλοι της Αταλάντα δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν στην Ισπανία πριν μερικούς μήνες για να παρακολουθήσουν από τις εξέδρες του "Μεστάγια" τον δεύτερο αγώνα της Αταλάντα με την Βαλένθια για τους "16" του Champions League, με τον κορονοϊό να αφήνει ουσιαστικά τον κόσμο εκτός γηπέδων, ωστόσο φρόντισαν να τραβήξουν πάνω τους όλα τα βλέμματα μέσα από μία πολύ όμορφη χειρονομία.

Για εκείνους που είχαν προπληρώσει τα εισιτήρια για τον αγώνα της Ισπανίας, η διοίκηση των μπεργκαμάσκι φρόντισε να τους αποζημιώσει, ωστόσο 1.200 από αυτούς δεν κράτησαν τα χρήματα αλλά προτίμησαν να τα συγκεντρώσουν και να δώσουν όλο το ποσό, ύψους 60.000 ευρώ, στο νοσοκομείο της πόλης "Papa Giovanni XXIII".

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους οπαδούς, δόθηκαν την Τετάρτη (22/7) στο νοσοκομείο όπου το επισκέφτηκε αντιπροσωπεία τους, με τη γενική διευθύντρια Μαρία Μπεατρίτσε Στάζι να δηλώνει στην Repubblica: "Η συνάντηση με τους οπαδούς ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Μιλήσαμε για την πιο τραγική περίοδο της πανδημίας, που καταφέραμε να αντέξουμε μέσα από την ομαδική δουλειά, την αίσθηση ενότητας και κατανόησης. Πέρα από τους οπαδούς, ως νοσοκομείο συνεργαστήκαμε και με τη διοίκηση της Αταλάντα.

Μετά από όσα πέρασε η πόλη, οι δεσμοί αυτοί έγιναν ακόμα πιο ισχυροί". Πέρα από τα χρήματα, οι οπαδοί ανακοίνωσαν πως έφτιαξαν και ένα T-shirt, όπου τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα πάνε για την αγορά νέου ασθενοφόρου, με τη μπλούζα να γράφει στο πίσω μέρος της: "Τιμήσαμε την μεγαλύτερη πρόκληση. Το Μπέργκαμο θα σας ευγνωμονεί για πάντα".

Υπενθυμίζεται πως το Μπέργκαμο ήταν μία από τις πόλεις που χτυπήθηκε αλύπητα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με τον αριθμό των νεκρών να είναι τόσο μεγάλος ώστε να μην προλαβαίνουν να τους θάψουν στο τοπικό νεκροταφείο και να τοποθετούνται σε στρατιωτικά καμιόνια για να θαφτούν σε άλλο μέρος.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ